Hasan Can Kaya'ya Oxford'dan davet!

Hasan Can Kaya'ya Oxford'dan davet!
İngiltere'de bulunan köklü Oxford Üniversitesi bir söyleşiye katılması için Türk komedyen Hasan Can Kaya'ya davette bulundu.

Exxen'de yayınlanan Konuşanlar programıyla fazlasıyla ses getiren Hasan Can Kaya, bir söyleşiye katılması için Oxford Üniversitesi'nden davet aldı. 

Hasan Can Kaya'ya Oxford'dan davet

Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar formatı Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da bazı kişilerin ilgisini çekmişe benziyor. Daha önce ünlü Amerikalı stand-upçı Jeff Ross'ın programın bölümlerini izlediği ortaya çıkmıştı. Şimdi de dünyanın köklü üniversitelerinden biri olan Oxford'un münazara kulübü olan Oxford Union, "Evrensel Mizah" başlıklı söyleşiye katılması için Hasan Can Kaya'ya davette bulundu. 22 Şubat Salı günü yapılan söyleşide ünlü komedyen öğrenciler ve akademisyenlere hitap etti.

Konuşanlar'ın o bölümüne RTÜK denetlemesi

Hasan Can Kaya, Konuşanlar programının 44. bölümünde seyirciye şaka yoluyla sarf ettiği sözler nedeniyle gündeme geldi. Sosyal medyada tepki çeken komedyenin programına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) inceleme başlattı. Konuyla ilgili sosyal medya kullanıcıları ikiye bölündü. Bazıları Hasan Can Kaya'nın seyirciyle sarf ettiği sözlerin mizah olduğunu bazıları ise böyle bir şeyin mizahının olamayacağını savundu. Herkes RTÜK'ün nasıl bir karara imza atacağını merak etmişti. Sonuç olarak Konuşanlar programının ilgili bölümü olan 44. bölümün Exxen platformundan kaldırılmasına karar verildi. Exxen'in patronu Acun Ilıcalı, katıldığı bir programda para verilip üye olunan dijital platformlara RTÜK'ün bu şekilde müdahale etmesine karşı olduğunu ifade etti.

Hasan Can Kaya, Avrupa turnesi başlıyor

Pandemi döneminde YouTube'da Konuşanlar isimli talk show ve stand-up programıyla geniş kitlelere ulaşan Hasan Can Kaya, programın popülaritesi iyiden iyiye artınca Exxen'den teklif aldı. Dijital platformda yayınlanmaya başlayan program hala büyük bir popülariteye sahip. Yurt dışında yaşayan Türkler de programa büyük ilgi gösteriyor. Hasan Can Kaya, özellikle Avrupa'daki sevenleri için harekete geçti. Ünlü komedyen yakın zamanda Avrupa turnesiyle birlikte oradaki sevenleriyle de buluşacak. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve İsveç gibi ülkelere uğrayacak. Hasan Can Kaya'nın Mart ayında uğrayacağı şehirler ve tarihleri; 4 Mart Brüksel, 5 Mart Paris, 18 Mart Dortmund, 19 Mart Stockholm, 20 Mart Hamburg, 25 Mart Rotterdam ve 26 Mart Berlin.

23-02-2022
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler