Herkesin konuştuğu Chernobyl dizisi nereden, nasıl izlenir?

Herkesin konuştuğu Chernobyl dizisi nereden, nasıl izlenir?
HBO'nun önemli yapımlarından olan Chernobly dünya tarihine geçti. Chernobly 1. sezon nereden ve nasıl izlenir? Ayrıntılar haberimizde...

Chernobly dizisi kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Öyle ki en iyi diziler arasına girdi bile denilebilir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Chernobly 1. Sezon izleyiciler tarafından çok sevildi. Ukrayna’nın Belarus sınırına yakın Chernobly şehrine kurulan nükleer tesisin patlaması ve patlama sonrası yaşanan olayları anlatan dizinin ülkemizdeki yayın hakları hangi kanalda? Chernobyl nasıl izlenebilir? Bütün bu ayrıntıları canli tv izleyicileri için derledik.

Chernobly dizisi nereden, nasıl izlenir?

Kısa süredeki başarısıyla IMDB puanlarında dengeleri bozan Chernobly mini bir dizi olarak düşünülüyor. 6 Mayıs 2019’ta başlayan dizi 5 bölümden oluşacak. Sky Atlantic ve HBO ortak yapımı olan dizinin yazarlığını Craig Mazin yapıyor. Chernobly’nin yönetmenlik masasında ise Johan Renck oturuyor. Chernobly dizisi Türkiye yayın haklarını Digiturk satın aldı. Chernobly izlemek isteyenlerin Digiturk üyesi olması gerekiyor.

Chernobly konusu nedir?

Chernobly belli bir kuşağın ismine aşina oldukları büyük bir facia. Hatta insan eliyle yapılan en büyük felaketlerden biri olarak kabul ediliyor. Milyonlarca insanı etkileyen nükleer felaket 1986 yılında bütün dünyayı şok etmişti. Bu felaketle birlikte geleceğin enerji üretim merkezleri olarak gösterilen nükleer santrallerin nasıl bir tehlike barındırdığını da bütün dünya görmüştü. Bu izlekliği gören ve Game Of thrones ve Sopranos gibi özel dizilerin de yapımını yapan HBO kanalı yeni projesini 5 bölümlük bir dizi olarak tasarlamıştı.

Chernobly 1986 yılında yaşanan felaketin öncesi ve sonrasını ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. İzleyicileri hem patlama öncesine hem de patlama sonrasına odaklayarak heyecanı zinde tutuyor.

Chernobly oyuncu kadrosunda kimler var?

Chernobly dizisinin bütün dünyada bu kadar tutması ve izleyicilerin çok beğenmesi sadece hikayesi ile alakalı değil. Chernobly tam manasıyla yıldızlar topluluğu bir casta sahip.

Jared Harris: Chernobly’nin başrol oyuncusu olarak karşımıza Jared Harris çıkıyor. Mad Men, Fringe, The Crown gibi dizilerde onu izlemiştik.

Stellan Skarsgard: İsveç’in uluslararası alanda en çok tanınan yıldızlarından olan Skarsgard; Breaking the Waves, Pirates of the Caribbean, Mamma Mia gibi yapımlarda yer aldı.

Emily Watson: Oscar ve Bafta ödüllü usta bir oyuncu… Chernobly’nin kilit rollerinden birini canlandırıyor.

Paul Ritter: James Bond: Quantum of Solace, Harry Potter gibi dev yapımlarda görev alan İngiltere’nin en önemli tiyatro oyuncusu… O da Chernobly’in başrol oyuncularından…

19-06-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar