Rekorlar kıran Mucize Doktor dizisi için tam 140 ülke sırada!

Rekorlar kıran Mucize Doktor dizisi için tam 140 ülke sırada!
Reyting rekorları kıran Mucize Doktor dizisi tüm dünyayı etkisi altına aldı. Rekorlar kıran Mucize Doktor dizisi için tam 140 ülke sırada!

Fox Tv'de yayınlanan Mucize Doktor dizisi, Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada da büyük yankı uyandırdı. Sevilen dizi için tam 140 ülke sıraya girdi. Perşembe akşamları Fox Tv'de yayınlanan ve tüm Türkiye'yi ekranlara kitleyen dizi reyting sıralamalarında son 7 yılın en yüksek reyting oranıyla rekor kırmıştı. ABD'den uyarlanan dizinin başrollerinde Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal ve Reha Özcan gibi isimler olan dizi için Avrupa, Güney Amerika ve Uzakdoğu'dan 140 ülkenin istekte bulunduğu açıklandı.

Tüm dünyadan talep var

Dizinin Amerikan versiyonun değil de uyarlanmış şeklinin daha fazla beğenildiğini ve yerli uyarlamaya talebin daha fazla olduğunu açıklayan Yapımcı Faruk Bayhan, özellikle dizinin Cannes'de yapılan fuarda gösterime sunulmasının yaşanan ilgide katkısının büyük olduğunu belirtti. Dünyanın en prestijli televizyon fuarı MIPCOM Cannes'de bu sene de kapıları açtı. Fuara Türkiye'den ATV, Star Tv, Fox Tv ve Kanal D gibi kanallar iddialı dizileriyle katıldı. Cannes sokaklarında afişleriyle yer alan Türk dizileri, dünyadaki birçok televizyon kurumunu ve yapımcıyı bir araya getiren fuarda görücüye çıktı. Bu dizilerden biri olan Mucize Doktor dizisi de bu festivalin etkisiyle de en gözde dizilerden biri olmayı başardı.

Cannes'de kuyruk oluştu

Fox Tv'nin rekortmen dizisi 43 ülkeye satılırken, 140 ülke de satış için sırada. Mucize Doktor dizisinin 140 ülkenin tamamına satılacağını söyleyen yapımcı Fatih Aksoy'da dizinin pazarlamasını yapan şirketin önünde kuyruk oluştuğunu belirterek, bu durumun dizi dünyasında çok nadir yaşandığını belirtti. Fox Tv'ye açıklamalarda bulunan yapımcı Faruk Bayhan, "Yapımcısıyla, yönetmeniyle, castıyla bir uyuşum sağlandı ki bu uyuşum çok yüksek bir seviyede reyting elde etti. Bu dünyaya da yansıdı. Fevkalade bir başarı elde edildi" açıklamsında bulundu. Cannes'deki fuardan da çok olumlu tepkiler olduğunu belirten Mucize Doktor dizisinin yapımcıları Faruk Bayhan ve Fatih Aksoy gösterilen ilgiden oldukça memnun.

Türkiye uyarlaması en çok beğenilen format oldu

Aslında bir Kore dizisinden uyarlanan dizinin ABD gibi birçok ülkede uyarlamaları yapılmıştı. Good Doctor isimli Kore yapımı dizi Amerika ve Japonya versiyonlarının ardından Türkiye'de de çekilmeye başlandı. Çeşitli uyarlamaları olsa da hiçbiri Türkiye'deki versiyonu kadar beğenilmedi ve ses getirmedi. Oldukça başarılı bir yapım olan Mucize Doktor dizisine gösterilen ilgi Türk dizi dünyası için dünyada önemli bir referans haline gelmiş durumda. Dizinin 43 ülkeden sonra beklemede olan 140 ülkeye de satılması planlanıyor.

29-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar