İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış yapan ünlü kim?

İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış yapan ünlü kim?
YSK tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri yenilenecek. Peki Ekrem İmamoğlu'nun kampayasına 100 Bin TL bağışlayan ünlü kim?

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı çok tartışılan bir kararla YSK tarafından iptal edilmişti. Bu sonuçla 23 Haziranda İstanbullular belediye başkanlarını seçmek için tekrar sandık başına gidecekler. Bu tekrarlanacak seçim için CHP Adayı Ekrem İmamoğlu bağış kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyaya tam 100 bin TL bağışlayan bir sanatçı oldu. Peki, Ekrem İmamoğlu için 100 bin TL bağışlayan sanatçı kim?

Kim bu ünlü sanatçı?

Kazandıkları bir seçimin iptal edildiğini iddia eden CHP parti yetkilileri bağış kampanyasına gösterilen ilgiden hayli memnunlar. İmamoğlu’nun seçim kampanyası için hem Türkiye’den hem de yurtdışından hayli bağış geliyor. Kampanyaya 1 TL ile destek olan da var üst sınır 54.566 lira ile destek olanlar da var…

Erol Bektaş 100 Bin TL bağışlayan sanatçı açıkladı!

Cumhuriyetçi Halk Partisinin Mali İşler Başkanı Erol Bektaş, Indepedent Türkçe’ye kampanya ile ilgili konuştu. Kampanyaya bu kadar ilginin olması kendilerini şaşırttığını ve duygulandırdığını belirten Bektaş yüzlerce bağışçı ile karşılaştıklarını ve bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi. Kampanyaya katılanların not olarak da “Her Şey Güzel Olacak” yazmaları da kampanyayı farklı boyutlara götürdüğünü anlattı.

Saime Toktaş’ın yaptığı habere göre kampanyaya yüksek miktarda katılımlar da oldu. Hatta çok tanınmış bir sanatçı da İmamoğlu’nun kampanyasına 100 bin TL bağışladı. Fakat kanunlar gereği bir kişi bir siyasi patiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Bu bağışı gören CHP Mali İşler Yönetimi bağışı yapan ünlü sanatçıyla iletişime geçip bu miktarın yasa gereği parti kasasına giremeyeceğini belirtmiş. Bektaş açıklamasında, “Duyarlı sanatçımızın 100 Bin TL’sini iade ettik. O da 54. Bin 566 lirayı tekrar yatırdı. Kalan kısmı ise annesi adına bağışladı,” dedi. Buna Benzer daha birçok örneğin olduğu söyleniyor.

100.000 TL bağışlayan sanatçı Murat Boz

TV8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye programının jüri üyesi olan sevilen sanatçı Murat Boz Tarafsız Haber Ajansının edindiği bilgiye bu bağışı yapan sanatçı. Bildiğiniz gibi Murat Boz Darüşşafaka ve Türk Eğitim Vakfı’na da sık sık yardımlarda bulunuyor. Sanatçının en son Türk Eğitim Vakfı’na 250 Bin TL’lik yardım yaptığı biliniyordu.

16-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar