‘Kaçış’ dizisi dünyada da ilgi çekmeyi başardı

‘Kaçış’ dizisi dünyada da ilgi çekmeyi başardı
Amerika Birleşik Devletleri ‘nin dijital platformu Hulu ‘da Runaway ismiyle yayınlanmaya başlanan Kaçış dizisi kısa sürede listelere girmeyi başardı

Disney+ ‘ın ilk yerli özgün dizisi ‘Kaçış’, savaş fotoğrafçısı Mehmet ‘in ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin araştırma yapmak için bir Ezidi köyüne gidişlerini konu ediniyor. Sınır ötesine gizli bir şekilde geçen grup yapılan  baskın ile radikal bir terör örgütünün eline düşüyor. Sonrasında yaşanan kaçış hikayeleri, değişimler, dramlar heyecan dolu sürükleyici bir dille izleyiciye aktarılıyor.

‘Kaçış’ dizisi dünyada da ilgi çekmeyi başardı

Araştırma ekibinin kurtulmak için verdiği zorlu mücadele ile beraber Ortadoğu ‘da yaşanan insanlık dramına da değiniliyor. Bu açıdan Kaçış dizisine dünyanın dört bir tarafından övgüler geliyor. Amerika Birleşik Devletleri ‘nin dijital platformu Hulu ‘da Runaway ismiyle yayınlanmaya başlanan Kaçış dizisi kısa sürede listelere girmeyi başardı.

Yapımcılığını 03 medya ve Same Film beraber yapıyor

Yapımcılığını 03 medya ve Same Film ‘in birlikte üstlendiği dizi seyirciyi içine alan aksiyon sahneleri ve bir çok değişik duyguyu bir arada tattıran hikayesiyle dikkat çekiyor. Hikayesini aynı zamanda başrolde de oynayan ünlü oyuncu Engin Akyürek ‘in kaleme aldığı diziyi Ali Doğançay senaryolaştırıyor. Yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın ‘ın oturduğu Kaçış dizisi önceki dönem 8 bölümün ardından sezon finali yapmıştı.

Hattat şehri İran 'da

Dizi de olayların gerçekleştiği Hattat İran ‘ın İsfahan eyaletinin Nain şehri uzun yıllardır hattatları ile meşhur bir kenttir. Dizinin çekimleri Sivas ve İstanbul ‘da gerçekleşmektedir.

Kaçış Dizisi Oyuncuları

Engin Akyürek  - Mehmet

12 Ekim 1981 de Ankara doğumludur.  Yabancı Damat, Karayılan ve Fatmagül’ün Suçu Ne? dizilerinde oynadı.  Kara Para Aşk ve Sefirin Kızı dizileri ile de iyice tanındı. 187 cm boyunda olan Engin Akyürel 81 kg ağırlığındadır.

İrem Helvacıoğlu - Zeynep

1990 Almanya doğumludur. Behçet Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Muhteşem Yüzyıl, No: 309,Sen Anlat Karadeniz, Seni Çok Bekleyeceğim ve Güneşin Kızları yer aldığı dizilerdir. İrem Helvacıoğlu 1.70 boyunda 55 kilo ağırlığındadır.

Onur Bay - İlker

Aziz Çapkurt  - Ebu Zalim

Sezgin Uzunbekiroğlu - Fatima

Adem Yılmaz - Noah

Nazmi Akyüz - Rahman

Levent Ülgen - Ebu Abidin

Aras Aydın –  Fadıl

Leyla Tanlar - Nevi

Deniz Baysal Yurtcu - Elvin

Özgür Çevik - Mrs Robert

Fikret Kuşkan

Dilan Gezaza

Erva Ada Vural - Küçük Kız

Serkan Genç – Musaf

Erhan Kabakçıoğlu - İsmail

Mehmet Yaşiru - Memduh

Hüseyin İlhan - Paul

Taha Bora Elkoca - Ahmet

Emre Sezgin - Secat

Dilan Gülmez - Ayşe

Gizem Özmen - Nursev

Mert Özbek - John

Muhammed El Şama - Cemal

Mehmet Ali Gümüş - Serkan

Hilal Arda Uysal - Pelin

19-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar