Disney Plus için hazırlanan yerli yapımlar hangileri?

Disney Plus için hazırlanan yerli yapımlar hangileri?
Türkiye'deki yayın tarihi açıklanan Disney Plus ünlü isimlerle anlaşma sağladı. Disney Plus iddialı yerli yapımlarla Türkiye'de yayına başlayacak. İşte o projeler…

Dünyaca ünlü dijital platform Disney Plus 14 Haziran'da Türkiye'de yayına başlayacağını açıkladı. Uzun süredir Türkiye'de oyuncu ve proje anlaşmaları yapan platform iddialı yapımlarla yayına başlamayı hedefliyor. Disney Plus'la anlaşma sağlayan birçok oyuncu var. Türkiye'nin en başarılı ekran yüzleriyle anlaşma yapan Disney Plus birçok yeni yerli yapımla yayına başlayacak. Halit Ergenç, Yılmaz Erdoğan, Can Yaman, Aras Bulut İğnemli, Engin Akyürek, Burak Deniz, Şahan Gökbakar gibi birçok sevilen erkek oyuncuyla anlaşma sağlandı. Pınar Deniz, Eda Ece, Demet Özdemir, Hande Erçel, Aslı Enver, Hafsanur Sancaktutan, Cansu Dere gibi başarılı kadın oyuncular da Disney Plus'un Türkiye marka yüzü olacak ve yerli yapımlarda rol alacak.

Disney Plus için yapım şirketlerinin hazırladığı bazı projeler ise şöyle;

Kaçış

Engin Akyürek'in yazıp oynadığı dikkat çeken Kaçış dizisi Disney Plus'tan seyirciyle buluşacak. Çekimleri Gaziantepte yapılan Kaçış dizisinde Engin Akyürek bir savaş muhabirini canlandıracak. O3 Medya tarafından projelendirilen Kaçış dizisinde Engin Akyürek'in partneri İrem Helvacıoğlu oldu.

Atatürk'ün hayatı anlatılacak

Disney Plus için hazırlanan yeni projelerden biri de Cumhuriyetin 100. Yılı anısına çekilecek Mustafa Kemal Atatürk projesi olacak. Projede Atatürk, başarılı oyuncu Aras Bulut İğnemli tarafından canlandırılacak. Lanistar Medya'nın yapımcılığını üstlendiği projenin 29 Ekim 2023 için hazırlandığı biliniyor.

Star

Kanal D'de yayınlanan Yargı dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Pınar Deniz de Disney Plus'ta olacak. Pınar Deniz bir seri katili canlandıracağı Star dizisi ile ekrana gelecek. Pınar Deniz'in bu projede de Uraz Kaygılaroğlu ile başrolleri paylaşacağı öğrenildi.

Dünyayla Benim Aramda

Ünlü isimleri bir araya toplayan Disney Plus projesi ise Dünyayla Benim Aramda dizisi olacak. Demet Özdemir, Hafsanur Sancaktutan, Buğra Gülsoy başrolleri paylaşacak. MF Yapım imzası taşıyan Dünyayla Benim Aramda dizisinin 8 bölüm olacak.

Nomen

Disney Plus'un anlaşma sağladığı ve mark yüzü olarak belirlediği isimlerden biri de usta oyuncu Halit Ergenç oldu. Halit Ergenç'in başrolde olacağı dizinin adı ise Nomen. Med Yapım imzası taşıyan Nomen'de Halit Ergenç distopik bir karakteri canlandıracak.

El Turco

Ünlü oyuncu Can Yaman da Disney Plus'la anlaşma sağlayan ilk isimler arasında. Can Yaman Disney Plus'ta El Turco ile seyirciyle buluşacak. Uyarlama olan dizide Can Yaman bir istihbarat subayını canlandıracak. Ay Yapım imzası taşıyan El Turco projesi de merakla bekleniyor.

29-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar