Kemal Sunal adına para basılmıştı, Ali Sunal harekete geçti ve dava açtı!

Kemal Sunal adına para basılmıştı, Ali Sunal harekete geçti ve dava açtı!
Usta oyuncu Kemal Sunal'ın anısına fotoğraflarının olduğu Euro şeklinde para bastıranlar için oğlu Ali Sunal harekete geçti. Ali Sunal para bastıranlar hakkında mahkemeye başvurdu.

Türk Sineması'nın ve Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal 2000 yılında vefat etmişti. Sunal'ın vefatının 20. Yılı anısına Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın onayıyla Euro kağıdı üzerine hatıra ve tanıtım amaçlı sanatçının fotoğrafları basılmıştı. Kemal Sunal'ın oyuncu oğlu Ali Sunal ise kendilerinden onay alınmadan yapılan bu girişimin karşı olduklarını belirtti ve bu paraların satışını yaparak kazanç elde edenlerden şikayetçi olduklarını açıkladı.

Sunal Ailesi adına şikayette bulunuldu

Ünlü aktör Kemal Sunal bir uçak seyehati öncesi kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Geçmişten günümüze hiç unutulmayan ve çok sevilen oyunculardan biri olan Sunal'ın filmleri bugün bile ilgiyle izleniyor. Bir döneme damga vuran Sunal anısına, vefatının 20. Yılı sebebiyle para bastırılmış ve bu paralar çeşitli yerlerde satışa sunulmuştu. 0 Euro olarak euro özel kağıdına sanatçının fotoğrafları basılmış ve bu paralar internet sitelerinden 70 TL'den satılmaya başlanmıştı. Hatıra ve tanıtım amaçlı basılan paralara ilgide oldukça fazlaydı. Kemal Sunal fotoğraflı eurolar hem Türkiye'de hem de Avrupa'da satılıyordu. Matbaada 5 bin adet basılan Euro banknotlar için Sunal'ın ailesi harekete geçti avukatları aracılığıyla şikayette bulundu.

Ali Sunal: Rızamız bulunmamaktadır

Sanatçının kendisi gibi oyuncu olan oğlu Ali Sunal, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak bu paraların satışını yapanlar hakkında şikayette bulunduklarını söyledi. Ali Sunal, "Hatıra Para adı altında ailemizin bilgi ve izni olmadan, kıymetli babamız Kemal Sunal'ın resimlerini kağıt Euro üzerine basarak satış ve pazarlamasını yapan kişiler hakkında aşağıda paylaşmış olduğumuz dilekçe kapsamında avukatımız Uğur Güven aracılığıyla savcılık şikayetimizi yapmış bulunmaktayız. Ailesi olarak bu türlü suç teşkil eden haksız ve kötü niyetli kullanımlara rızamız bulunmamaktadır. İlgili kişiler hakkında gerekli hukuk mücadelesini sonuna kadar vereceğimizi saygıyla duyururuz. Sunal Ailesi" şeklinde bir paylaşım yaptı. Sunal'ın fotoğraflarının kullanıldığı paralar, Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın onayı ile Euro kağıdına Fransa’daki Oberthur Fiduciaire matbaalarında basılmıştı.

11-06-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar