Kim Bu Ben tiyatro oyununun detayları belli oldu

Kim Bu Ben tiyatro oyununun detayları belli oldu
Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart tarihinde yeni bir tiyatro oyuncu sahnelenmeye başlıyor. Kim Bu Ben oyunun yönetmeni Engin Hepileri.

Dizi sektörü ve film sektörü olduğu kadar tiyatro dünyası da son zamanların en başarılı dönemlerinden birini yaşıyor. Birçok oyunun kapalı gişe oynadığı sezonda yeni yeni oyunlarda sahnelenmek için son hazırlıklarını yapıyor. Yeni sahnelenecek oyunlardan biri de başarılı oyuncu Engin Hepileri’nin yönetmenliğinde sahnelenecek olan Kim Bu Ben adını taşıyor. Oyunun müziklerini ise ünlü şarkıcı Kenan Doğulu’nun hazırladığı öğrenildi. Tiyatro dünyasında da merakla beklenen ve şimdiden bilet bulmakta zorlanılan oyunun Dünya tiyatrolar Günü olan 27 Mart’ta sahnelenmeye başlayacağı öğrenildi. Oyunun sahnelenmeye başlamasıyla birlikte bu sene için gişe hasılatının tamamının Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedelere bağışlanacağı öğrenildi.

27 Mart’ta sahnelenmeye başlıyor

Engin Hepileri’nin yönetmenliğinde geçtiğimiz günlerde prömiyerinin yapıldığı ve büyük beğeni alan Kim Bu ben adlı tiyatro oyunu sahnelenmeye hazır. Dünya Tiyatrolar Günü’nde ilk kez Fişekhane’de sahnelenmeye başlayacak oyun iki perde olarak Rose Leilani kaleme aldı. + 15 yaş sınırı olan ve toplam 2 saat 15 dakika süren oyun, küresel iklim krizi, pandemi, neoliberalizm, bireyselleşme, dijitalleşme ve gözetleme kapitalizminin şifreleriyle uğraşan, aşk dolu kriminal bir gerilim. Oyun ilk olarak Fişekhane’de gösterilecek ve ardından Tiyatro İn’nin ana oyun tercihi olacak. Oyunun bu seneki gelirinin tamamı depremzedelere bağışlanacak.

Kim Bu Ben konusu ne ve oyuncuları kimler?

Ünlü oyuncu Engin Hepileri tarafından yönetilen Kim Bu Ben oyununun oyuncuları arasında, Beyza Şekerci, Onur Ünsal ve Neslihan Arslan yer alıyor. 15 + yaş grubuna hitap eden oyun toplan 2 perde ve 2 saat 15 dakikadan oluşuyor. Kim Bu Ben oyunu, yetimhanede beraber büyümüş Daphane ve Adam bir gün sanal kimliklerinin çalındığını fark ederler. Çalınan kimlikleriyle işlenen suçlar hayatlarını karartmaya başlar. Tüm dünya onların bir canavar olduğunu düşünürken, onlar hayatlarını karartan bu büyük gizemi çözmeye karar verirler. İkili yaşananlardan sonra bir karar verirler ve kendilerini anlatmanın derdine düşerler. İkili bundan sonra dünyaya kendilerini dinletebilecekler midir, ikili birbirine güvenebilecekler midir ve daha kötüsü gerçek kimlikleri hiç var olmuş mudur? Oyun ilk olarak 27 Mart tarihinde Fişekhanede sahnelenmeye başlıyor.

25-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar