Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu
Başarılı ve ünlü oyuncu Tamer Karadağlı Cumhurbaşkanı kararı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu eleştiriler ve destekler peş peşe geldi.

Televizyon dizilerinin ve sinema filmlerinin sevilen ve başarılı oyuncularından biri olan ve özellikle Çocuklar Duymasın adlı dizi ile çok tanınan ve sevilen Tamer Karadağlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları genel Müdürlüğü’ne atandı. Gece yarısı yayımlanan kararla birçok yeni atama yapılırken bu atamalardan özellikle Tamer Karadağlı ile ilgili olan dikkatleri çekti ve gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan oyuncu tamer Karadağlı bu atamayla bir anda televizyon, sinema, tiyatro ve magazin basının gündeminde yer aldı. Pek çok seveninin tebrik yağmuruna tuttuğu oyuncu bazı isimler tarafından ise şiddetle eleştirildi. Tamer Karadağlı’nın siyasi gerekçelerle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne getirildiğini belirten birçok oyuncu ve tiyatrocu bu atamayı şiddetle eleştirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü

Tamer Karadağlı bugüne kadar pek çok televizyon dizisi ve sinema filminde rol almış ünlü ve başarılı bir oyuncu olarak sektörde yerini aldı. Pek çok üst düzey yapımda rol alan oyuncu özellikle Çocuklar Duymasın dizisi ile çok ünlendi. Bu dizide canlandırdığı Taş Fırın Haluk karakteri ile sevilen oyuncu daha sonra birçok dizide rol aldı. Aynı zamanda sinema filmlerinin de aranılan isimlerinden olan Tamer Karadağlı son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Devlet Tiyatroları genel Müdürü olarak atandı. Bu kararın ardından ikiye bölünen sektörde bir kesim Tamer Karadağlı’nın bu atamasını siyasi olarak yorumladı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olacak vasfının bulunmadığını, herhangi bir eserinin sahnelenmediğini ve tiyatro oyununda oynamadığını belirtirken bir kısım ise4 bu atamanın yerinde bir karar olduğunu ve Tamer Karadağlı’nın bu görevi layıkıyla yerine getirecek vasıflara sahip olduğunu belirtti.

Kimler Eleştirdi

Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanması bir kesim tiyatro oyuncusu tarafından eleştirildi. Sık sık magazin basınının gündeminde yer alan ve özellikle son zamanlarda LGBT ile ilgili çıkışları ile gündem olan Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmasına, genç oyuncular, Tolga Üyken, Metin Pıhlıs, Hilmi Deler, Batuhan Soyaslan eleştirdi. Oyuncular Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmasını hazırladıkları video ile tiye alırken bu oyuncular ise yine kendi meslektaşları tarafından eleştirildi.

13-08-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar