Kurşun Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kurşun Dizisi Nerede Çekiliyor?
Fox Tv ekranlarında geçtiğimiz çarşamba akşamı ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkan Kurşun seyirciden tam not aldı. Peki, Kurşun dizisi nerede çekiliyor? İşte cevabı!

Most Production tarafından Fox Tv için hazırlanan ve yönetmenliğini Murat can Oğuz ve Burak Arlıel’in üstlendiğin senaryosunu Kerem Deren, Çisil Hazal Tenim ve Ayberk Çınar’ın kaleme aldığı Kurşun dizisinin ilk bölümü geçtiğimiz Çarşamba akşamı ekranlara geldi. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Burçin Terzioğlu, Berrak Tüzünataç ve Sarp akaya gibi usta isimlerin yer aldığı dizi yayınlandığı ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı. !970’li yılları konu alan dizide idealist bir savcı ve bir gazetecinin dönemin zorlu koşulları içinde adalet mücadeleleri ve aşkları konu ediliyor. Dizinin yayınlanmasıyla birlikte seyirci Kurşun’un nerede çekildiğini ve çekim mekanlarını merak etmeye ve araştırmaya başladı. Bizde canlıtv olarak Kurşun’un çekim mekanlarını araştırdık.

Fox Tv’nin Yeni Dizisi Kurşun, Kurşun Gibi Başladı!

Fox Tv ekranlarında yepyeni bir dizi seyirciyle buluştu. Bir dönem dizisi olan Kurşun geçtiğimiz Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekranlara geldi ve seyirciden tam not aldı. İlk bölümünde reyting sıralamasına Totalde 4. A/B grubunda ise 2. Sıradan giren Kurşun gelecek bölümler için kanalı ve yapımcısını umutlandırdı. 1970’li yılların karanlık olaylarını anlatan dizi, Orhan Atmaca isimli bir savcı ile hırslı ve güzel bir gazeteci olan Leyla Devrim’in adaleti temin etmek için birlikte verdikleri mücadeleyi ve aşklarını anlatacak. Dizinin idealist savcısı Orhan atmaca gündüz adaleti sağlamaya çalışan bir savcı olurken geceleri kendi adaletini dağıtan birine dönecek.

Kurşun Nerede Çekiliyor?

!970’li yılları anlatan ve bir dönem dizisi olan Kurşun yayınlandığı ilk bölümünden sonra seyircinin merakını daha çok çekmeye başladı. Seyirciler dizinin nerede çekildiğini yoğun olarak araştırmaya başladı. Kurşun dizisinin çekim mekanlarını İstanbul‘daki çeşitli semtler oluşturuyor. Dizi daha çok Beykoz’da kurulu olan platoda çekilirken aynı zamanda Şile ve başka semtlerde çekim mekanı olarak kullanılıyor.

Dizinin çekimleri için Beykoz’da kurulu eski kundura fabrikasında 3000 metrekare boyutunda bir alan kullanılıyor. Burada kurulan mahallenin 70’li yıllara benzemesi için özel olarak projelendirildiği belirtilirken 3.5 ton boya, 6000 demir profil, 1000 metre kumaş ve 40 metreküp ahşap malzemenin kullanıldığı belirtiliyor. Öbür taraftan Leyla karakterinin babası olan Nuri Kargı’nın deniz kenarındaki evinin ise Beykoz’da yer aldığı belirtiliyor.

24-10-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar