Kuruntu Ailesi'nde de rol alan usta oyuncu vefat etti!

Kuruntu Ailesi'nde de rol alan usta oyuncu vefat etti!
Televizyon ve sinema dünyası bir usta oyuncuyu daha kaybetti. Sevilen dizi ve sinema oyuncusu ve aynı zamanda tiyatrocu olan usta isim Sükan Kahraman vefat etti.

İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun usta oyuncularından biri olan Sükan Kahraman birçok dizi ve filmde de rol almıştı. Oyuncu Sükan Kahraman'ın ölüm haberini sanatçı Onur Akay duyurdu. Sükan Kahramanla bir anısını anlatan Onur Akay Kahraman'ın vefatını 'Mekanı cennet olsun" duasıyla birlikte verdi. Unutulmaz dizi Kuruntu Ailesi, Türkan Şoray'ın başrolelrde olduğu On Kadın gibi unutulmaz projelerde yer alan Kahraman, espirili kişiliğiyle biliniyordu.

Onur Akay Sükan Kahraman'la ilgili anısını paylaştı

Onur Akay tarafından duyurulan Sükan Kahraman'ın ölüm haberi ve tiyatro, sinema ve televizyon dünyasında üzüntüyle karşılandı. Akay usta oyuncu ile ilgili anısını şu cümlelerle paylaştı; "Film ve dizilerden de tanıdığınız 'İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun usta ismi Sükan Kahraman'ı kaybettik. Sükan abi, 15 sene önce Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki konserime gelmişti ve konser sonrası Kırklareli'ne gitmiştik. Ancak dönüşte bastıran kar yüzünden unutamayacağımız bir anı yaşadık. Çakıllı Köyü'nde arabalarımız kaldı ve bir köy kahvesine sığındık. O bölgenin yerel bir radyosunda benim mahsur kaldığım anons edilince, köyde oturan hayranlarım Mehmet Sağlam ve eşi Neşe Sağlam duydu ve bizi kahvehaneden alarak evlerine götürdüler. 3 gün 3 gece yollar açılmayınca, tüm köy halkı seferber oldu ve bizi misafir ettiler. Sükan abi espirileri ile herkesi güldürürken, ben de 3 gün 3 gece şarkılar söyleyerek tüm köy halkına özel fasıl yaptım. Mekanı Cennet olsun."

Sükan Kahraman kimdir?

Onur Akay'ın da güzel sözlerle bahsettiği Sükan Kahraman, 1963 yılında oyunculuk kariyerine başlayan ve dizi, tiyatro ve sinema projelerinde başarılı işlere imza atan usta bir oyuncuydu. İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev yapan Kahraman oyunculuk kaiyerine Yeşilçam'ın usta isimleriyle başladı. Kahraman Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü'nün başrollerde yer aldığı Kuruntu Ailesi dizisinde rol almıştı. 1978 yılında çekilen Türkan Şoray'ın unutulmaz filmi On Kadın filminde de rol alan Kahraman, 1974'de ise Düşmalarım Çatlasın filmiyle sinema tarihine adını yazdırmıştı. TRT Radyo Tiyatrosu yapımlarında da görev alan Kahraman, Kenter Tiyatrosu'nda da birçok ünlü isimler çalıştı. Kahraman 2011 yılında 'Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' olarak aday gösterilmişti.

04-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar