Kuş Uçuşu Dizisinden Büyük Başarı! Türkiye’de Top 10’da 1. Sırada, 40 Ülkede İlk 10’da

Kuş Uçuşu Dizisinden Büyük Başarı! Türkiye’de Top 10’da 1. Sırada, 40 Ülkede İlk 10’da
Birce Akalay’ın başrolünde yer aldığı Netflix’te yayınlanan Kuş Uçuşu dizisinden büyük başarı! Türkiye’de dizi sıralamasında Top 10’da 1. Sırada, 40 ülkede ise ilk 10’da yer aldı

Netflix’te yayınlanan Ay Yapım imzalı Kuş Uçuşu dizisi ve 2 hafta arayla yine Netflix’te yayınlanan Mezarlık dizilerinde başrolde yer alan Birce Akalay en iyi çıkış yapan diziler ve o dizilerin başrolü olarak bu yıla damgasını vurdu. İki yapım da büyük başarılara imza attı. Kuş Uçuşu dizisi Top 10’da 1. Sırada ve 40 ülkede ilk 10’da yer aldı. Kerem Çatay’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Deniz Yorulmazer’in oturduğu, senaryosunu Meriç Acemi’nin kaleme aldığı başrollerini Birce Akalay, Miray Daner, İbrahim Çelikkol’un paylaştığı internet dizisi yayınlandığı ilk günden bu yana herkes tarafından izlenmiş ve çok beğenilmiş bir dizi oldu. Geçtiğimiz günlerde beğenilen dizinin 2. Sezonunu bekleyen izleyiciye Birce Akalay mutlu edecek haberi verdi. Kuş Uçuşu dizisinin 2. Sezonu da çekilecek. Kuş Uçuşu dizisinde X ve Y kuşağının mücadelesini konu alıyor, bakış açıları, yaklaşımlar ve hedefe giden yolda yürüme biçimleri X kuşağına göre artık bambaşkadır. Aslı genç bir kadındır ve kariyer basamaklarını tırmanmak için çok çalışmaya güvenmek yerine ‘kuş uçuşu’ gitmeye çalışır. En üste ulaşmaya çalışan Aslı, yeni dünyanın yöntemleriyle amacına ulaşabilecek midir? Dizide bu konu anlatılmaktadır. Kuş Uçuşu dizisi 8 bölüm olarak yayınlanmış akıcı olan ve merak uyandıran bir yapım olduğu için kısa sürede 8 bölümü ard ardına izleyici tarafından izlenip bitirildi. Şimdi 2. Sezonu beklenen dizinin ilk sezonu büyük başarılara imza attı. İşte başarıdan başarıya koşan dizinin ülkemizdeki ve dünyadaki başarılı sıralaması…

Birce Akalay’lı Kuş Uçuşu ve Mezarlık Dizileri En Çok İzlenen Diziler Oldu

Dijital platform dizilerinin Tv dizilerinden daha çok izlenmeye başladığı bir dönemde olduğumuzu pandemiden sonra iyice anlamış olduk. Şuan TV ekranlarında yayınlanan dizilerinde izlenme oranlarına bakıldığında epeyce düşük ortalamalarda kalıyor ve birçoğu erken final kararı alıyor. Evde geçirdiğimiz pandemi döneminde en iyi yapılan şeyin film izlemek olduğu bir dönemde yapımların dijitale evrilmesi izleyiciyi bu platformlardan izlemeye teşvik etti. Hem bir alışkanlığa sebep olan hem de izleyici için ne zaman isterse ozaman izleyebileceği düşüncesiyle rahat bir seçenek oldu.

Böyle bir dönemde Netflix’ten büyük bir atak geldi. Özellikle Birce Akalay’ın başrolünde yer aldığı Kuş Uçuşu ve 2 hafta ara ile yayınlanan Mezarlık dizileri. Geçtiğimiz yıl çekilen Kuş Uçuşu dizisi 8 bölümden oluşuyor ve 3 Haziran 2022 tarihinde yaz sezonun başı gibi Netflix dijital kanalında yayınlandı.

3 Haziran’da yayınlanan dizi üçüncü haftasında 7 milyon 640 bin saat izlendi. Dizi böylece Netflix'in Dili İngilizce Olmayan Diziler listesinde 9. sırada yer aldı. 1 ayda 25 milyon izlenmeyi geçti. Kuş Uçuşu Dizisi Netflix’in Top 10 listesinin ilk sırasından haftalarca inmedi. 2 Hafta sonra Mezarlık dizisinin yayınlanması ile ilk sıraya yükselen Mezarlık dizisini 2. Sırada Kuş Uçuşu dizisi aldı. Bugünkü Top 10 dizi listesinde sıralama hala aynı gözüküyor. Bu iki dizi yayınlandıkları günden bu yana konuşulmaya ve gündemde kalmaya devam ettiği süre Birce Akalay’ın da adı hep bu başarıyla anılmaya devam edecek.

 

2. Sezonu Beklenen Kuş Uçuşu Dizisinin Türkiye ve Dünyadaki Başarı Sıralaması

Daha önce Siyah Beyaz Aşk dizisinde partner olan Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol dizi çifti olarak çok yakıştırılmış ve çok başarılı bulunmuştu, 4 yıl aradan sonra ikili yeniden Kuş Uçuşu dizisi ile biraraya geldi.   

Oyuncu Kadrosunda Birce Akalay (Lale Kıran), Miray Daner (Aslı Tuna), İbrahim Çelikkol (Kenan Sezgin), İrem Sak, Burak Yamantürk, Defne Kayalar, Zafer Ergin, Şifanur Gül, Eren Çiğdem, Demircan Kaçel, Merve Hazer, Bülent Çetinaslan, Elif Gökçe Özay, Ertan Ekmekçi, Elif Kurtaran, Merve Nil Güder, Muhammed Uzuner ve Özgür Daniel Foster rol aldı.

Kuş Uçuşu dizisi Türkiye’de 1. sıraya yerleşirken, dünya sıralamasında da 6. sırada yer aldı. Kuş Uçuşu, Almanya ve Fransa’da en çok izlenen üçüncü, İtalya’da da dördüncü sırada yer aldı. Dizi, 40 ülkenin ilk 10 sıralamasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Kuş Uçuşu ve Mezarlık dizilerinin 2. Sezonunun çekileceği yakın zamanda Netflix tarafından duyurulması bekleniyor.

 

25-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar