Magazin Gazetecileri Derneği'nden Ozan Güven’e sert salvo

Magazin Gazetecileri Derneği'nden Ozan Güven’e sert salvo
Ozan Güven'in basın mensuplarına karşı sert tavırlarıyla başlayan ve her geçen gün yenileri yaşanan olaylarla ilgili Magazin Gazetecileri Derneği çok sert bir açıklama yayınladı.

Medyada son günlerde sık sık rastlanılan haberlerden biri de ünlülerin basın mensuplarına karşı sert tavırları. Ünlüler tarafından basın mensuplarına karşı yapılan sert davranışlar sebebiyle Magazin Gazetecileri Derneği oldukça sert ifadelerin yer aldığı bir açıklama yayınladı. Dernek açıklamasında, " Bu yeniyetme şöhretler bir de üstüne üstlük durumu görüntüleyen ve haberleştiren gazeteci meslektaşlarımıza karşı "saygı sınırlarını aşan, küçümseyen, hatta hakarete varan ifadelerle sözlü ve yazılı saldırı dilini kullanmakta, sözel ve fiziki olarak da mobbing uygulamakta, taciz etmektedirler" ifadelerini kullandı.

"Bana ne lan Cem’den, çekmeyin kamerayı kapatın!"

Ozan Güven köpeğini gezdirirken karşılaştığı gazetecilerin sorularına tepki vermiş ve kötü ifadeler kullanmıştı. Oyuncu Elçin Sangu ise yaşanan olayda Ozan Güven'e destek vermişti. Ozan Güven köpeğini gezdirmek için dışarı çıktığında gazetecilerle karşılaşmıştı ve durum Güveni sinirlendirmişti. Muhabirin, "Cem Yılmaz’ın bahçesinde yangın çıktı" demesi üzerine Güven "Bana ne lan Cem’den, çekmeyin kamerayı kapatın" diye tepki göstermişti. Sonra koşarak evine giren Güven, "Saçmalayın artık yeter" diye sitem etmişti. Elçin Sangu da Ozan Güven’in bu tavırları sonrası bir paylaşımda bulunmuş ve "Kimsenin kapısına gelip evin numarasına, arabasının plakasına kadar yayınlayıp özel hayatına müdahale edemezsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

"Geçici şöhretin esiri yeni yetmeler"

Magazin Gazetecileri Derneği bir açıklama yayınlayarak yaşanan olayla ilgili olumsuz tavırlara aynı tonda bir cevap verdi. Magazin basınının karşılaştığı olumsuz tavırlara tepki gösterilen açıklamada, "Geçici şöhretin esiri yeni yetmelere yasalar ve kurallar önünde bu ülkede hiç kimsenin "ünlüler ve ünsüzler" diye ayrılmadığını önemle hatırlatmak isteriz. Toplum tarafından, oynadıkları filmler, diziler, reklamlar vs. vesilesiyle star konumuna yerleşmiş bu kişiler farkında olmasalar da çok önemli görevler üstlenmektedirler. Çünkü onlar kamuya mâl olmuşlardır. Ve onların her yaptıkları, her söyledikleri toplumun çeşitli kesimleri tarafından örnek alınmaktadır. Bu da bu kişilere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Model alınan bu kişilerin toplumsal davranışlarda kalıcı bir etkiye sahip oldukları unutulmamalıdır. Ancak taşıyamayacağı ‘yük‘ nasıl hamalını ezer ise, ağır şöhrette bazen sahibini imha eder. Taşınamayan şöhret kana karışan zehir gibidir" şeklinde çok sert ifadeler kullanıldı.

Sözlü ve yazılı saldırıları kınıyoruz

Magazin Gazetecileri Derneği'nce yayınlanan açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi;

"Saygıdeğer kamuoyumuza,

İfade özgürlüğü ayrımsız bir şekilde herkes için vazgeçilmez ve korunması gereken bir haktır. Bu hakka yönelik yapılan her türlü müdahale ve bu müdahalelere cesaret veren cezasızlık hali, sözlü, yazılı veya fiili olarak yeni şiddet olaylarını doğurmakta ve cesaret vermektedir. İçinden geçtiğimiz şu zorlu günlerde, sadece ve sadece yükümlü oldukları görevi ifa eden meslektaşlarımıza karşı ünlüler tarafından yapılan sözlü ve yazılı saldırıları kınıyor; meslektaşlarımıza yönelik yaşanan bu haksız davranışlara karşı kamuoyumuzun sessiz kalmayacağını umuyoruz."

15-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar