Mahkeme Ahmet Kural Hakkında Kararı Verdi

Mahkeme Ahmet Kural Hakkında Kararı Verdi
Uzun süredir gündemi meşgul eden Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu arasındaki mahkemeden bugün karar çıktı. Kararda Ahmet Kural için daha önceden verilen karar bir kez daha verildi

Bundan yaklaşık olarak 3 yıl önce yaşanan bir olay sonrası magazin basını ve sosyal medya oyuncu Ahmet Kural ile şarkıcı Sıla hakkında birçok haberler yaptı, yorumlarda bundular. İddiaya göre Ahmet Kural o dönem sevgilisi olan Sıla’yı darp etmiş ve bunun ardından da sıla Ahmet Kural’ı mahkemeye vermişti. Karşılıklı suçlamalar, şikayetler iddianameler derken olay mahkeme aşamasında uzun sürse görülmüş ve İstanbul 60. Asliye Ceza mahkemesi kararını vererek Ahmet Kural’ı 1yıl 4 ay20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Ardından yargılama bitmemiş ve taraflar kararı İstinaf Mahkemesine taşımıştı. Karar burada bozularak yeniden görülmek üzere mahkemeye iade edilmişti. Bugün görülen karar duruşmasında oyuncu Ahmet Kural’a verilen ceza belli oldu. İşte mahkemenin Kural hakkında verdiği ceza!

Mahkeme Ahmet Kural’a Ceza Verdi

Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği iddiasıyla açılan davada bugün karar duruşması yapıldı ve mahkemenin kararı açıklandı. Mahkeme tarafından verilen ceza bundan önceki karar da verilen cezayla aynı oldu ve mahkeme Ahmet Kural’ı üç farklı suçtan toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Ayrıca mahkeme Ahmet Kural’ın bu kararını erteleme yoluna gitti. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde karar bozmanın ardından görülen davada karar duruşması bugün yapıldı. Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu’nun bulunmadığı duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu. Mahkeme duruşma sonrası Ahmet Kural’ı hakaret suçundan 7 ay 15 gün, basit yaralama suçundan 5 ay ve tehdit suçundan 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay ve 20 günle cezalandırdı. Mahkeme ayrıca infazı erteledi.

Sıla’nın Avukatı Açıklama Yaptı

Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu hakkında görülen bugünkü karar duruşmasının ardından Sıla Gençoğlu’nun avukatı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “iddialarımızın gerçek olduğu bir kez daha tescillendi. Sanık Ahmet Kural hakaret, yaralama ve tehdit suçlarını işlediğinden bahisle mahkum edildi. Geç kalınmış olsa da bu yönüyle müvekkilimizi memnun etmese de her şeye rağmen adalet tecelli etmiştir” ifadelerini kullandı. Ahmet Kural cephesinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

14-07-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar