Mahkum Ali (Ramiz Mullamusa) Kimdir?

Mahkum Ali (Ramiz Mullamusa) Kimdir?
Fox Tv’nin yeni dizisi ‘Mahkum’un kadrosuna yeni dahil olan mahkum Ali, son bölüm sahnesi ile izleyiciyi ekranlara kitledi. Peki Mahkum Ali kimdir? Ramiz Mullamusa kimdir?

Güney kore yapımı ‘İnnocent Defedant’ dizisinden uyarlama olan ‘Mahkum’ dizisi kadrosuna Ali karakteri ile Ramiz Mullamusa dahil oldu. Savcı Fırat’ın kaldığı koğuşa gelen mahkum Ali, Savcı Fırat intihar etmek üzereyken, kızı Zeynep'in katili olduğunu itiraf etmesi üzerine tüm gözleri üzerine çekti
Seyirciyi etkileyen ve merak konusu olan son bölüm sahnesiyle, izleyici mahkum Ali’yi araştırmaya başladı. Mahkum Ali kimdir? Mahkum Ali karakterine hayat veren Ramiz Mullamusa kimdir?

Mahkum Ali Kimdir?

Fox Tv’nin iddalı dizisi Mahkum, ‘İnnocent Defedant’ dizisinden uyarlama bir yapımdır. MF yapım imzalı Mahkum dizisini yönetmeni Doğukan Kocatürk’tür. Başrollerinde Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu ve Seray Kaya’nın paylaşıyor.

Mahkum’un son bölümünde Ali karakteri, Onur Tuna’nın canlandırdığı Savcı Fırat karakterinin bulunduğu koğuşa yeni gelen biridir. Dizinin son bölümünde Fırat Savcı hafızasını kaybettiği için hatırlamadığından, eşini ve kızını kendisinin öldürdüğüne inandırıldı. Bu durum onu intihar etmeye sürükledi. İntihar edecekken, aynı koğuşta bulunan mahkum Ali, savcının kızı Zeynep’in ölümünden kendisinin sorumlu olduğunu itiraf etti.

Savcı Fırat Bulut’un rüya gördüğü yönünde tahminler olsa da fragman sonrasında Ali'nin Barış'ın adamı olabileceği ve olaya tanık olmuş olabileceği yorumları da sosyal medyada dönmekte. Ali'yi Avukat Cemre'den önce bulmak isteyen Barış ile Ali arasında nasıl bir bağlantı olduğu da son bölümde merak uyandıran konulardan biri oldu. 

Fox Tv'nin iddialı dizisi Mahkum, her geçen gün reytingleri zorlayacağa benziyor. Her perşembe akşamı yayınlanan Mahkum, Camdaki Kız dizisini geride bırakmayı başarmış görünüyor.

Ramiz Mullamusa Kimdir? Ramiz Mullamusa Nereli? Kaç Yaşında?

Ramiz Mullamusa; 24 Haziran 1999’da Hatay’da dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra kariyerini oyunculuk yönünde şekillendirmiştir. Başarılı yönetmen Gökhan Aksu’dan kamera önü oyunculuk eğitimi alan Ramiz Mullamusa, aynı zamanda yönetmen Ayhan Özen’den oyunculuk eğitimi de almıştır. Kamera karşısına ilk defa 2019 yılında Beni Bırakma isimli dizi ile oyunculuk kariyerine başlamıştır.

Mahkum dizisinin  son bölümünde diziye dahil olan masum yüzlü hırsız mahkumu oynuyor. Ali(Ramiz Mullamusa)’nin kardeşi Elif çok hastadır. Ali kardeşini sinemaya götüremez. Film izlemek isteyen kardeşi Elif için bir tablet çalar. Kardeşi ile film izler ve tableti yeniden aldığı eve geri götürür. Son bölümde Savcı Fırat’ın kızı Zeynep’i öldürdüğüne dair şüpheleri üzerine çeken Ali, aslında Savcı Tahir’in planının içinde bulunan kişidir. Mahkum Ali’nin Nazlı’yı kaçıran adam olduğu konusunda tahminler var ve Mahkum Ali’nin konuşması Savaş’ın işlerinin alt üst edecektir.

23 yaşınaki oyuncu 'Mahkum Ali' Ramiz Mullamusa Hangi Dizilerde Oynadı?

2018 -  Beni Bırakma (Hasta Bakıcı)
2020 - Aşk 101 (Netflix Dizisi)
2021 - Gönül Dağı (Aziz)
2021 – Mini Fenomen (Sinema Filmi)
2022 – Mahkum (Ali)



Bu sezon Mahkum dizisi ile ekranlarda göreceğimiz genç oyuncu Ramiz Mullamusa sosyal medyada da oldukça aktif. Resmi instagram hesabından özel hayatı ve yer aldığı işlerle ilgili sık sık paylaşım yapan Mullamusa’nın instagram da 20 gönderisi ve yaklaşık olarak 70 bin takipçisi var.

04-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar