MasterChef Türkiye Emir Elidemir Kimdir?

MasterChef Türkiye Emir Elidemir Kimdir?
Tv 8’de yayınlanan MasterChef Türkiye’nin 16 kişilik kadrosu belli oldu. Bizde 16 kişilik takıma kalan genç ve başarılı yarışmacı Emir Elidemir Kimdir diye araştırdık? İşte cevabı!

Tv 8 ekranlarında adeta fırtınalar estirmeye başlayan MasterChef Türkiye 2020 tüm seyirciler tarafından heyecanla ve merakla izlenmeye başlandı. Bu sezon üçüncü sezonuyla ekrana gelen ve başladığı günden itibaren reytinglerde ilk sıralara oturan ve adeta Tv 8’in tek kanal olarak seyredilmesini sağlayan yarışmaya bu sezon 100 bini aşkın aday başvuruda bulundu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliğini yaptığı ve en iyi yemek yapan ve en iyi teknik bilgiye sahip adayın arandığı yarışma programında son 16’ya kalmak için adaylar adeta nefessiz bir şekilde yarıştı. İlk önce ön elemeyi geçen adaylar daha sonra üçlü finali ve en sonunda da 28 kişilik ekipten 16’ya kalmak için yarıştılar. Yorucu ve heyecanlı geçen elemeler sonunda 16 kişilik takım belirlendi ve yarışmanın asıl bölümüne geçildi. İlk 16’ya ilk kalan adaylardan Emir Elidemir ise bu sürede seyircinin en çok merak ettiği yarışmacıların başında geldi.

Masterchef Emir Elidemir Yarışmada Neler Yaptı?

Yarışmaya aynı restoranda çalışan bir arkadaşıyla katılan ve ön elemede şefleri adeta mest eden Emir Elidemir üçlü finalde de yarışmanın en güçlü iki adayına karşı yarıştı. Bu adaylardan biri de kendisiyle birlikte aynı restoranda çalışan arkadaşıydı ve Emir bu yarışmacılara karşı galip gelerek finale adını yazdırdı. Ancak final yarışmalarında ilk 14 kişilik grupta olan ve ilk günler tutuk kalan ve herkesi şoke eden Emir en sonunda buradan da çıkarak 16 kişilik asıl takıma adını yazdırmayı başardı. Peki mutfakta adeta fırtınalar estiren ve jürilerin iltifatlarına mazhar olan Emir Elidemir Kimdir?

Emir Elidemir Kimdir?

MasterChef Türkiye 2020’nin en gözde yarışmacılarından biri olarak öne çıkan Emir Elidemir 1994 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerini yine bu şehirde tamamlayan Emir üniversite eğitimini ise Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde tamamlamıştır. Okuldan sonra staj için Amerika’da Florida’da ve Amsterdam’da bulunmuş ve burarda stajını tamamlamıştır. Emir Elidemir bu stajlardan birini 2 Michelin yıldızlı restoranda tamamlamıştır. Genç aşçı son olarak New York’ta Benno Restoran’da çalışmaya başlamıştır. Genç ve başarılı yarışmacı İngilizce bilmektedir ve yarışmanın en iddialılarından biridir.

17-08-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar