MEB. Personel Müdürü’nden Öğretmen Dizine Tepki!

MEB. Personel Müdürü’nden Öğretmen Dizine Tepki!
Fox Tv’nin çiçeği burnunda yeni dizisi Öğretmen ilk bölümüyle adeta fırtınalar estirdi. Ancak MEB. Personel Müdüründen Öğretmen Dizisine tepki geldi. İşte detaylar!

Fox Tv ekranlarında geçtiğimiz Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen ve Japon diziden uyarlanan Öğretmen Dizisi ilk bölümüyle herkesten tam not aldı. Dizinin yayınlanan ilk bölümü seyircinin ilgisini bir anda üzerine çekmeyi başardı ve Öğretmen yayınlandığı ilk bölümde reytinglerde ilk üçe girerek hem yapımcısının hem de Fox Tv’nin yüzünü güldürdü. Dizide bir fizik öğretmenin öğrencilerine daha iyi birer insan olmanın yolunu öğretme adına ve birbirleriyle dayanışmalarını arttırmak için onları rehin olarak alması ve ardından gelişen olaylar anlatılıyor. Japonya da 10 bölüm yayınlanan ve oldukça ilgi gören yapım ülkemizde ise 44 bölüm olarak düşünülüyor. Ancak dizinin ilk bölümünün aldığı yüksek reyting ve sosyal medyada diziyle ilgili yapılan olumlu yorumlar kadar diziye gelen eleştirilerde üst perdeden hissedildi. İşte detaylar!

Öğretmen Dizisi Eleştirilerin Hedefinde!

Fox Tv’nin ilk bölümü Çarşamba akşamı yayınlanan çiçeği burnunda dizisi Öğretmen yayınlanan ilk bölümüyle seyirciden ve tüm otoritelerden tam not aldı. İlgiyle seyredilen ve reytinglerde ilk üçte kendine yer bulan dizi ileriki bölümler için umut vaat ederken yayıncı kanal ve yapımcısını da mutlu etti. Ancak dizinin herkes tarafından beğenilmesi ve sevilmesi eleştirilerin olmadığı anlamına da gelmedi ve dizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst düzey bir müdürü tarafından eleştirildi ve "tam bir fiyasko” olarak değerlendirildi. Diziyi eleştiren Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tepkisini sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla dile getirdi. Diziyi tam bir fiyasko olarak niteleyen Aydoğdu dizide verilen mesajların öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmadığını vurguladı.

Öğretmen Dizisi: “Tam Bir Fiyasko”

İlk bölümü ekranlara gelen ve ilgiyle seyredilen ve gelecek için ümit veren yeni dizi Öğretmen hiç beklenmedik yerden beklenmedik sertlikte bir tepkiyle karşılaştı. Dizinin ilk bölümü için tüm kesimler olumlu görüş belirtirken Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu diziyle ilgili tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Aydoğdu paylaşımında “Öğretmen, ne olursa olsun, sevgi çınarıdır. Kızarken bile o duyguyu sevgiyle besler. Şefkat ve edeple terbiye edendir, piskopat değildir. Adı: “Öğretmen” İçeriği, sadece ve sadece kocaman bir FİYASKO” ifadelerine yer verdi. Gelen bu eleştirinin ardından diziyle ilgili bir değişiklik olup olmayacağını takip edeceğiz.

06-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar