Mevlana Celaleddini Rumi’ye özel gala

Mevlana Celaleddini Rumi’ye özel gala
İnternet yayın platformu Tabii’nin iddialı ve yüksek bütçeli dizisi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yurt dışı galası için büyük organizasyon.

Geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan ve TRT bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tabii’nin en büyük ve iddialı projelerinin başında yer alan Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi seyirciden büyük beğeni aldı. Kadrosunda birçok ünlü ismin yer aldığı dizinin başrolünde Mevlana karakteri olarak ünlü oyuncu Bülent İnal rol alıyor. Büyük İslam Alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını ve devrinde yaşanılan sosyal ve siyasal olayları anlatan film için büyük bir plato ve bunun için de güçlü bir prodüksiyon hazırlandı. Sanat çalışmalarından mekanlara ve kostüm ve makyaja kadar pek çok konuda ince bir çalışmanın yürütüldüğü dizinin dünya prömiyeri için ise yine büyük bir tanıtım kampanyası başlatıldı. İlk kez dünya seyircisinin önüne 12 ağustos saat 21.3o’da Saraybosna Ulusal Tiyatrosu’nda çıkacak olan dizi için heyecanlı günler başladı.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin dünya prömiyeri yakında

TRT’nin dijital yayın kanalı Tabii bünyesinde yayınlanan ve platformun iddialı yapımı olan Mevlana Celaleddin-i Rumi adlı dizi dünyaya açılıyor. Türk seyircisi tarafından beğenilen ve Tabii’nin en çok izlenen yapımları narasında yer alan Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin dünyaya açılacağı ilk gün 12 ağustos olarak belirlendi. Yapımcılığını Kerim Ayyıldız ve Ahmet Okur’un yaptığı ve yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın yer aldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisinin senaryosunu ise Ali Aydın ve Fatma Berra Mete kaleme aldı. Dünya genelinde ilk yayınını 29.’su düzenlenecek Saraybosna Film Festivali’nde 12 Ağustos akşamı saat 21.30’da yapacak olan dizi bu yayınla dünya seyircisinin de beğenisine sunulmuş olacak.

Mevlana Celaleddin-i Rumi oyuncuları kimler?

İnternet yayın platformu Tabii’de seyirciyle buluşan dönem dizisi Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin oyuncuları arasında, Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak, Devrim Özkan, İlker Aksum, Nilay deniz, Levent Can, Burak Can, Yusuf Çim, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Ushan Çakır, Mert Karabulut, Gizem Aydın, Can Nergis, Turgay Aydın, Ali Nur Türkoğlu, Yavuz Selim Okur, Erdal Yıldız, Tülin Oral, Muhammet Emre Kaya, Musa evren, Furkan karaderi ve Haluk Piyes yer alıyor.

25-07-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar