Modacı Bahar Korçan Hayatını Kaybetti

Modacı Bahar Korçan Hayatını Kaybetti
Türk Moda Dünyasının ünlü isimlerinden olan ve pek çok şarkıcı ve ünlü ismi giydiren modacı Bahar Korçan 57 yaşında hayatını kaybetti.

Moda dünyası bugün usta bir ismini kaybetti. Magazin ve ünlüler dünyasında pek çok ismi giydiren ve tasarladığı kıyafetlerle adından söz ettiren ve moda dünyasında haklı bir yer, saygınlık kazanan usta modacı Bahar Korçan bugün 57 yaşında yumurtalık kanseri sebebiyle hayata veda etti. Uzun süredir yumurtalık kanseriyle mücadeleden usta modacı İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede ne yazık ki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve hayata gözlerini yumdu. Ünlü ismin hayatını kaybetmesiyle magazin basını ve sosyal medyada geniş bir şekilde Bahar Korçan haberleri yapılmaya başlandı. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi aynı zamanda ünlülerin de gündemindeydi ve pek çok isim hayata veda eden Bahar Korçan’a veda mesajları yayınladı.

Moda Dünyası Yasta

Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik, Demet Akbağ ve daha pek çok ünlü ismin modacısı olan ünlü modacı Bahar Korçan bugün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yumurtalık kanseri sebebiyle 57 yaşında hayata veda etti. Ünlü modacının hayatını kaybetmesi pek çok ünlü isim tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla duyuruldu ve ünlü isimler Bahar Korçan’a veda mesajları yayınladı. Ünlü ismin tasarladığı kostümleri giyen ünlü şarkıcı Tarkan paylaşımında “çok özel bir ruhtun. Çok güzel bir kalptin. Nurlar, ışıklar içinde uyu Bahar’ım. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. Bir başka ünlü isim Yaprak Özdemiroğlu paylaşımında “Bahar Korçan vefat etmiş, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullanırken,  Didem Uzel Sarı “Ahh Bahar. Ne özel bir insandın” sözleriyle ünlü isme veda etti. Orhan Gencebay’ın eşi Sevim Emre ise paylaşımında “Nurlarda uyusun, mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca Niran Ünsal,  Yekta Kopan, Balçiçek İlter gibi pek çok isim de Bahar Korçan için veda mesajı yayınladılar.

Bahar Korçan Kimdir?

Türk Moda dünyasının önde gelen isimlerinden olan Bahar Korçan pek çok ünlü ismin kostümlerini tasarlamıştır. Bahar Korçan 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Ünlü modacı ilk olarak 1992 yılında İstanbul Tekstil ve İhracatçıları Birlikleri’nin düzenlediği yarışmayla adını duyurmuştur. Daha öncesinde uzun yıllar moda alanında değişik yerlerde çalışan Bahar Korçan 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açmıştır. Pek çok ünlü isim Bahar Korçan’ın tasarımlarıyla sahneye çıkmıştır. Bu isimler arasında özellikle Tarkan, Sezen Aksu, Demet Akbağ dikkat çekmektedir. Bahar Korçan ayrıca bir dönem Moda Tasarımcıları Derneği’nin de başkanlığını yapmıştır.

11-11-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar