Müge Anlı'dan 'Zazaca sansürü' eleştirilerine yanıt!

Müge Anlı'dan 'Zazaca sansürü' eleştirilerine yanıt!
Dün sabah Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Zazaca'ya sansür uygulandığı gerekçesiyle Müge Anlı, tepki toplamıştı. Müge Anlı, bu eleştrilere nasıl yanıt verdi?

Dün ATV'den ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ilginç anlar yaşandı. Bu anların akabinde programın sunucusu Müge Anlı'ya yönelik tepkiler geldi ve Müge Anlı'dan özür dilemesi istendi.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında neler yaşanmıştı?

Programa telefonla bağlanan bir izleyici Zazaca konuşmaya başladı. Bunun üzerine izleyicinin sesi kısıldı. Yaşananların ardından Müge Anlı, sosyal medyada büyük tepki topladı. Müge Anlı, programda yaşanan olayla ilgili bugün yayınlanan bölümde konuştu. Peki kendisine yönelik tepkilere ne cevap verdi?

"Özür dileyecek bir şey yapmadım"

Müge Anlı yaptığı açıklamasına şu şekilde başladı; "Keşke ben bu dili bilseydim ama bu durumun benimle de alakası yok, Yukarıda rejinin bilmesi lazım ama burası Birleşmiş Milletler değil. Burada her dilden tercüman yok yani. Keşke böyle bir imkanımız olsaydı. Bu Zazacaya karşı yapılmış bir şey değil. Biz Türkçe yayın yapıyoruz. Önceden planlanmış bir şey olsaydı yine tercüman tutardık. Yarın bir gün bir şey söylese, kurumlarımız hakkında olumsuz konuşsa bu sefer de "Böyle konuşturttunuz" diyeceksiniz. Ne yapabilirim? Siz kendinizi benim yerime koyun. Empati denilen şey budur yani. Şu insanlara yardım etmekten başka ne gibi bir gayemiz var?"

"Özür dileyecek bir şey yapmadım"

Müge Anlı'ya yoğun bir tepki geldi. Programda yapılan şeye sinirlenen bir kesim Müge Anlı'yı özür dilemeye davet etti. Müge Anlı ise şu ifadeleri kullanarak özür dilemeyi redetti; "'Özür dile' diyorlar, ben özür dilemem! Neden dilemem biliyor musunuz; çünkü bir şey söylemedim. Benim Zazalara karşı bir şey söylemem bir kenara söyletmem de zaten. Niye söyleteyim? Yıllarca aynı topraklarda yaşadık, kız aldık kız verdik. Aşık olduk biz Zazaya. Rica ederim, nasıl olayları buraya getiriyorsunuz."

AK Parti'li vekilden Müge Anlı'ya tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili ve genel başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, Müge Anlı'nın tüm Zaza halkından özür dilemesi gerektiğini savundu. Müge Anlı ise "Makam işgal edenler de lütfen izlesinler sonra da insanları galeyana getirmek yerine doğruyu anlatsınlar. Aklından benimle ilgili şu kadar kötü bir düşünce geçiren Zaza kardeşlerim varsa ben bu açıklamayı onlar için yapıyorum. Başımın üzerinde yeriniz var" açıklamasıyla kendini savundu. Müge Anlı son olarak "Burada kimsenin ne dinine ne diline ne de ırkına laf edemez burası Türkiye Cumhuriyeti böyle bir şey yapan da cevabını alır" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

28-10-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar