Süleyman Soylu'dan şok 'Çukur' dizisi yorumu!

Süleyman Soylu'dan şok 'Çukur' dizisi yorumu!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Çukur dizisiyle ilgili sert ifadeler. Süleyman Soylu'dan şok 'Çukur' dizisi yorumu! Lanet bir dizi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dizi dünyasını ilgilendiren şok ifadeler. Soylu'nun bu diziler için kullandığı ifadeler şok etkisi yarattı. İçişleri Bakanı Soylu geçen gün yaptığı açıklamayla bu dizilerin isimlerini kullanarak sert bir şekilde eleştirdi. Soylu, Show Tv'de yayınlanan Çukur dizisi ve Blue Tv'de yayınlanan 'Adana 01' dizisinin isimlerini vererek bu dizilerin çocukları zehirlediğini iddia etti. Sert bir dil kullanan Süleyman Soylu Çukur dizisi için "Lanet bir dizi var 'Çukur'" ifadesini kullandı.

Soylu: "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye"

Antalya'da Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Tesisleri'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla, İl Afet ve Acil Durum Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı yapıldı. DHA'nın haberine göre geçen yıl dünyada meydana gelen 315 doğal afet olayından 68 milyon kişinin etkilendiğini söyleyen Soylu, bu afetlerin yüzde 45'inin, ölümlerin yüzde 80'inin, afetten etkilenen kişilerin yüzde 76'sının Asya kıtasında olduğunu açıkladı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasının devamında televizyon ekranlarında yayınlanan Çukur dizisi hakkında "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye" sözleri ile tepki gösterdi.

Çukur ve Adana 01 Soylu'nun hedefindeydi

Bazı dizilerle ilgili eleştirilerini dile getiren Bakan Soylu, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun bize. Hakikaten lanet. Beni bağışlasınlar, bir de 'Adana 01' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Çocuklarımızı zehirliyor, bu iki dizi. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum, 'Bu üniversite hocaları ne işe yarıyor?' diye, 'Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?' diye, 'Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar?' diye. Bizim çocuklara öğretmemiz gereken, bambaşka bir şeyken, çocuklarımızı birileri zehirliyor ve buna maalesef bakıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin  yönünü hayra, doğru işlere döndürmeliyiz. 5 vakit namazda okunan gibi sırat-ı  müstakime döndürmeliyiz" şeklinde konuştu. Soylu'nun bu dizilerle ilgili yorumları ise sosyal medyada hızla yayıldı.

"Eyvah  para etmez"

Kurumlar arası entegrasyonun en önemli mesele olduğunu belirten Soylu, "Tüm kurumlar, bu işte elini taşın altına koymak durumundadır. Buna ait  bilgilendirmeyi, toplumda ve kurumlarda bir bilinç oluşturmayı ancak sizler  başarabilirsiniz. Bu da iletişimle olur. İnanmak samimiyetle, gönüllülükle,  kendini hatırlatmak farkındalıkla olur. Büyüklerimizin bir lafı vardır 'Eyvah  para etmez' derler. Gerçekten de para etmiyor. 1999 Gölcük ve Düzce  depremlerinde 'eyvah' hiç para etmedi. Van Depremi'nde para etmedi. Geçtiğimiz  haziran ayında Araklı'daki sel felaketinde para etmedi. Hemen derenin, ırmağın  kenarına yapılan evler hiç para etmedi. Bu 'eyvah' gerçekten hiç para etmiyor.  Onun için ne yapacaksak şimdi yapmak durumundayız" dedi.

29-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar