Murat Yıldırım’ın ‘Yer Eksi İki’ Filmindeki Partneri Belli Oldu!

Murat Yıldırım’ın ‘Yer Eksi İki’ Filmindeki Partneri Belli Oldu!
Murat Yıldırım, Aziz dizisinin sezon finali yapması ile başrolünde olduğu yeni projesi ‘Yer Eksi İki’ adlı filmindeki kadın başrol oyuncusu, Murat Yıldırım’ın partneri belli oldu.

Bu sezon ilk bölümü 5 Kasım 2021 tarihinde Show Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Aziz dizisinde Aziz karakteri ile ekranlara gelen Murat Yıldırım’ın yeni projesi belli oldu. Yapımını O3 Medya’nın, yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu, senaryosunu ‘Nefes’, ‘Anadolu Kartalları’ ve ‘Yolun Açık Olsun’ filmlerinin senaristi Eda Tezcan kaleme alıyor. Zeynep Günay Tan’ın proje tasarımını üstlendiği, bir dönem dizisi olan Aziz dizisi’nin konusu Hatay’da Fransız -Türk döneminde geçer. Aksiyon, tarihi ve dram türündeki Aziz dizisinin başrollerini Murat Yıldırım (Aziz Payidar), Simay Barlas (Efnan Payidar), Damla Sönmez (Dilruba), Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış ve Güven Murat Akpınar’ın paylaşıyor. Bu sezonun iyi yapımlarından olan dizi 3 Haziran Cuma günü sezon bölümü yaptı. Son dönemdeki reytinglerinin düşük gelmesine rağmen ciddi bir izleyici kitlesine de sahip olan dizi önümüzdeki yıl 2. Sezonu ile izleyici karşısına çıkmaya devam edecek. Dizinin sezon arası vermesi ile Murat Yıldırım’ın boş durmayarak bir film projesi için çalışmalara başladı. Başrolünde rol alacağı filmdeki partneri de belli oldu. İşte o isim…

 

 ‘Yer Eksi İki’ Filminde Murat Yıldırım’ın Partneri Bestemsu Özdemir Oldu

Yabancı birçok ülkeye satılan ‘Aziz’ dizisinin çekimlerini tamamlayan Murat Yıldırım, yeni filmi ‘Yer Eksi İki’nin hazırlıklarına başladı. Filmin başrolünde yer alacak Murat Yıldırım ‘Tayfun Yüzbaşı’ rolü ile izleyici karşısına çıkarken filmdeki partneri de Bestemsu Özdemir oldu.

12 Haziran’da sete çıkacak olan filmde Tayfun Yüzbaşı’nın partneri Bestemsu Özdemir filmde ‘Şebnem’ karakterine hayat verecek.

 

Ayrıca Yer Eksi İki filminin oyuncuları ve karakterleri şöyle, ‘Müslüm Baba’ filmindeki Müslüm Babanın gençliğini canlandırdığı başarılı rolü ile tanınan oyuncu Şahin Kendirci de yer alıyor. Filmde oyuncu Elektrikçi Salman rolünü canlandıracak. Ayrıca İlker Aksum Gazeteci Ufuk karakterine, Murat Yıldırım ın Aziz dizisindeki rol arkadaşlarından Eren Hacısalihoğlu Oktay Astsubay karakterine hayat verecek.





Hakan Evrensel’in Yer Eksi İki adlı eserinden uyarlanan film, Orgino Medya şirketi tarafından, Mustafa Cihat Durmuş’un yapımcılığında çekilecek. Filmin yönetmen koltuğunda Ozan Uzunoğlu otururken, senaryosunu Hakan Evrensel kaleme alıyor.

Bestemsu Özdemir ‘Yer Eksi İki’ Filminin Kadın Başrolü Oldu

Yer Eksi İki filmin kadın başrolü Bestemsu Özdemir oldu.

20 Nisan 1992 İstanbul doğumlu olan Bestemsu Özdemir, Aslen Erzincanlıdır. Saint Benoît Fransız Lisesi’nde öğrenim gören, ardından üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümünde tamamlayan oyuncu bir dönem modellik yapmasının ardından oyunculuğa ilk adımını 2012 yılında Araf Zamanı ve Sakarya Fırat dizileri ile attı. 2018 yılında TRT1 de yayınlanan Ege’nin Hamsisi dizisi ile daha fazla tanınmaya başlamış, 2019 yılında son olarak Güvercin adlı dizide ‘İpek’ karakterini canlandırmıştır. Son oynadığı film ise 2018 yılında ‘Baba Nerdesin Kayboldum’ filmidir, filmde Fulya karakterine hayat vermiştir.

Yer Eksi İki Filminin Konusu Ne?

Güneydoğu Öyküleri’nin yazarı Hakan Evrensel’in kitabından uyarlanma olan ‘Yer Eksi İki’nin konusu, birbirlerinden habersiz 3 kişi olan bir gazeteci, yöre halkından bir genç ve bir karakol komutanı yüzbaşı’nın Güneydoğu Anadolu bölgesinin bir köşesinde yaşadıklarını anlatıyor.

Hakan Evrensel 15 yıl o bölgede yaşamış en önemli olaylara şahit olmuş, cesur ve gerçekçi tanıklarından biridir. O Yüzden gerçek yaşanmış hikayeden konu alınan iki ağabeyi PKK’ya katılmış kasaba bakkalı Salman, karısının yıllar sonra tedavi ile hamile kalmıştır. Haber yapmak için Güneydoğu’ya gelen gazeteci Ufuk ve Tayfun Yüzbaşı kendi dramlarını yaşıyorlar. Güneydoğu terörü üzerine şimdiye kadar yazılan bu ilk romanda üniformasının bomba ceplerinde taşınmış, baruta, kana, çamura bulanmış bir kalemle Güneydoğu Anadolu’da geçen ve aslında sonsuz bir trajedi kadar uzun süren ‘dört gün’ü anlatıyor.

 

07-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar