Müsaadenizle Büyükler filmi de vizyondan çekiliyor!

Müsaadenizle Büyükler filmi de vizyondan çekiliyor!
Emre Altuğ'un başrolünde oynadığı "Müsaadenizle Büyükler" filminin yapımcısı Mars Grup'un sözleşmeye uymadığını ve filmi vizyondan çekebileceğini açıkladı.

Mars Grup ile film yapımcıları arasındaki gerilim gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Türkiye sinemasının önemli isimleri Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar geçtiğimiz günlerde bilet fiyatlarındaki düşük paylardan dolayı, yeni filmlerinin çıkış tarihlerini ertelediklerini, yakın gelecekte vizyona almayı düşünmediklerini açıklamışlardı.

Mars Grup ve ünlü oyuncular arasında polemik devam ederken, 28 Aralık 2018 tarihinde vizyona giren, Emre Altuğ'un başrolünde oynadığı "Müsaadenizle Büyükler" filminin yapımcısı ve yönetmeni Talip Karamahmutlu'da Mars Grup ile ters düştü.

Karamahmutoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Mars Grup'un aralarında sözleşme yapılmasına rağmen, sözleşmedeki maddelere uymadığını, 4 seans gösterilmesi gereken filmin 2 seans gösterildiğini, problemin kısa sürede giderilmemesi durumunda filmini vizyondan çekeceğini duyurdu.

İşte, Karamahmutoğlu'nun o açıklaması:

"MARS TÜRK SİNEMASIYLA DALGA GEÇMEYE DEVAM EDİYOR!

28/12/2018 tarihinde vizyona giren MÜSAADENİZLE BÜYÜKLER isimli filmim 120 salon ve en az 4 seans oynatılması planlanıp sözleşme yapılmasına rağmen; filmime birçok sinemada sadece sabah 10:30 ve 12:45 saatlerinde seans verilmiştir. Bunu tespit ettiğimde ise MARS dağıtım tarafı hatasını kabul ederek düzelteceklerine söz vermelerine karşın, bu tavır ertesi gün de devam etmiştir. Seans düşürüp full seans göstermiş gibi filmin gelirinden VPF (Salon gösterim ücreti) 650 $ kesinti yapacaklardır. Filmimize eşit şartlarda yarışma hakkı verilmemesi ve önceliğin Amerikan filmlerine verilmesi yerli sinemaya vurulmuş büyük bir darbedir ve bu hala devam etmektedir. Bu tavır değiştirilmediğinde filmimi vizyondan çekeceğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.

"BAŞKA CEM YILMAZ OLMAZSA BAŞKA CEM YILMAZ'LAR ÇIKAR"

Yapımcılar ve en büyük film dağıtımcısı olan Mars Grup arasındaki gerilim büyümeye devam ederken, Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Mars Grup Mars Grubu'nun Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar ile bir röportaj yaptı.

Acar, Semercioğlu ile yaptığı röportaj'da "Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz'lar çıkar, onlar film çekmezse çekeni bulacağız" dedi.

"SİNEMA BİLETİNİ 15 LİRA YAPMAYI TEKLİF EDİYORUM"

Başarılı komedyenin röportaj'a yanıtı gecikmedi. Twitter hesabından açıklama yapan Yılmaz, "Hayatımda ilk defa gördüğüm bu hanım yeni Cem Yılmaz’lar çıkaracakmış! Yavaş çıkarsın. Hanımefendi hadi bırak Cem Yılmaz çıkarmayı da tüm Türkiye de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum 40 liraya bilet satmak yok var mısın? Yoksun tabii… İyi çıkarmalar, Cengizi geçiyorum." dedi.

02-01-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar