Mustafa Sandal: Milli Takım Şarkısı İçin Ücret Almadım

Mustafa Sandal: Milli Takım Şarkısı İçin Ücret Almadım
Ünlü pop yıldızı Mustafa Sandal Türkiye Milli Futbol Takımı için hazırladığı şarkı için para alıp almadığı şeklindeki iddialara yanıt verdi.

Şu sıralar Türkiye gündeminde en çok konulan konuların başında EURO 2020 Futbol Şampiyonası geliyor. Tüm ülke olarak heyecana kapıldığımız ve oldukça da büyük bir umutla katıldığımız son zamanların en çok konuşulan şampiyonası ne yazık ki ilk iki maç itibariyle pek istediğimiz gibi gitmedi. İtalya, Galler ve İsviçre ile aynı grupta yer alan ülkeniz ne yazık ki ilk iki maç sonunda 0 puanla sonuncu sırada. Bu büyük hayal kırıklığı herkesi derinden etkilese de yine de umutlar bitmedi. Ancak çok çok azaldı. Şampiyona için ‘Bizim Çocuklar’ sloganını kullanan ülkemiz aynı zamanda EURO 2020 Futbol Şampiyonasında kullanılmak üzere Milli Futbol Takımı için de bir şarkı bestelendi. Şarkıyı yapan ünlü pop yıldızı Mustafa Sandal katıldığı bir ayında şarkı için para alıp almadığını açıkladı.

Bu Milli Bir Görevdir

EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Milli Takımımız için şarkı besteleyen ünlü isim Mustafa Sandal şarkı için para aldı yorumlarına sert çıktı. Sandal bir yayında yaptığı açıklamada “bir kere ben milli sporcuyum. Milli Takım ile milli duyguyla olan ilişkim sahada performans gösterdiğimden gelir. Bu işlerle ilgilenen bir arkadaşım beni aradı. Hemen federasyonla görüşmemiz lazım dedi. Ben de o ara reklam çekimlerindeydim. Ertesi gün gittim. Şenol Hoca bana sen bana uğurlu gelmiştim dedi. Benim de hoşuma gitti. Milli olan bir duyguyu nasıl görmezden geleyim. Ben oradan çıkarken Şenol Hoca’nın fotoğrafını gördüm. Orada ‘Biz’ yazıyordu. Ben de ben değil biz olabilecek bir şey yapmak istedim” ifadelerini kullandı.

Ücret Almadım

Ünlü pop yıldızı Mustafa Sandal Milli Takım için bestelediği parça için ücret aldı şeklindeki iddialara da açıklık getirdi. Sandal konuyla ilgili olarak “Hayatımda gurur duyduğum bir iş çıktı ortaya. Bu işten kesinlikle ücret almadım. Diğer sanatçılarda almadı. Bu milli bir görevdir dedik. Yüreğimizi koyarak ortaya bir şey çıkardık. Şarkıyı bitirdik, klibi de bitirdik” ifadelerini kullandı. Sandal ayrıca aynı programda yaptığı açıklamada O Ses Türkiye Jürisi olup olmayacağını da cevapladı. Sandal “Acun Ilıcalı bir televizyon dehası. Onun tasarladığı bir projede yer alabilirim. Biz birlikte son derece profesyonel çalıştık. Hiç problem yaşamadık. Onun çalışma ortamları son derece profesyoneldir. İlla ki O Ses Türkiye olmasına gerek yok, farklı bir projede de seve seve yer alırım” ifadelerini kullandı.

19-06-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar