Netflix İçeriklerine Zam Yaptı!

Netflix İçeriklerine Zam Yaptı!
Türkiye pazarında oldukça güçlü bir konumda bulunan dijital yayın platformu Netflix bugünden geçerli olmak üzere fiyatını güncelleştirme kararı aldı.

Tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir abone kitlesine sahip olan dijital yayın platformu Netflix her geçen gün içeriğini ve abone sayısını artırmayı sürdürüyor. Yerli içerikler kadar tüm dünya seyircisine de orijinal içerikler sunmaya çalışan platform uzun zamandır Türkiye piyasasında güçlü bir konumda bulunuyor. Platform son bir senedir abonelik ücretlerine zam yapmazken bugünden itibaren abonelik ücretlerini güncelleştirme kararı aldı. Pek çok yerli içerikle seyirci karşısına çıkan Netflix’in bir yıldır yapmadığı fiyat güncellemesi yeni aboneler için ve halihazırdaki aboıneler için geçerli olacak. Platformun özellikle Disney Plus’ın yayına girmeye hazırlandığı bu günlerde böyle bir karar alması riskli bulundu.

Netflix Yeni Ücretleri Duyurdu

Bir yıldan fazladır abonelik ücretlerini güncellemeyen Netflix, sonunda Türkiye pazarında ücretlerine zam yapma kararı aldı. Bilindiği gibi Türkiye pazarında oldukça güçlü bir yerde olan platform yüzlerce değişik içerik ve yerli içeriklerle seyircinin karşısına çıkıyor. Netflix bugünden geçerli olmak üzere aylık 37,99 TL’den başlayan seçeneklerle abonelerine hizmet vermeye devam edecek. Platformun duyurduğu yeni ücretler, Temel Plan için 37,99 TL, Standart Plan için 57,99 TL ve özel plan için 77,99 TL olarak belirlendi. Netflix tarafından duyurulan bu ücretlendirme yeni aboneler için bugünden (5 Nisan Salı) geçerli olurken eski aboneler için ise bir sonraki fatura döneminden itibaren uygulanacak. Yeni ücretler konusunda halen var olan abonelerle, abone olmayı düşünenlerin kararlarını ve özellikle Disney Plus’ın oldukça güçlü bir şekilde yayına girmeye başlayacağı düşünüldüğünde Netflix’in bundan nasıl etleneceği merak konusu oldu.

Ücretlerimizi Güncellememiz Gerekiyor

Netflix’in Türkiye pazarındaki ücretlerini güncelleme kararı Netflix’ten yapılan açıklamayla duyuruldu. Yapılan açıklamada “günümüzde keyifli vakit geçirmek için her zamankinden daha fazla seçenek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle üyelerimize sunduğumuz deneyimi daha da geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Ancak geniş bir yelpazede en kaliteli içerikleri sunmaya ve Kulüp, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Stranger Things gibi benzersiz yapımlara yatırım yapmaya devam edebilmek için Türkiye’deki ücretlerimizi güncellememiz gerekiyor. Her zaman olduğu gibi zengin içerik kütüphanemize eksiksiz erişim sağlayan üç üyelik seçeneği arasından bütçenize uygun bir plan seçebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

05-04-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar