Bergen filmine Halil Serbest tarafından dava açıldı

Bergen filmine Halil Serbest tarafından dava açıldı
Yoğun ilgiyle izlenen Bergen filmi için Halil Serbest harekete geçti. Şarkıcı Bergen'in katili Halil Serbest, filmin yapımcılarına maddi-manevi tazminat davası açtı.

Arabesk müziğin sevilen seslerinden Bergen'in hayatını konu alan Bergen filmi için harekete geçildi. Şarkıcı Bergen'in yüzüne asit döken ve daha sonra da sanatçıyı öldüren Halil Serbest, Bergen filminin kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle yargıya başvurdu. Halil Serbest'in avukatı Taylan Perver Yalnız, müvekkilinin izni olmadan hayatının filme konu edildiğini belirterek öncelikle filmin gösteriminin durdurulması istemiyle Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Mahkeme bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Halil Serbest avukatı aracılığıyla aynı mahkemeye maddi- manevi tazminat davası açtı.

Bergen'i öldüren Halil Serbest ölüm tehditleri alıyor

Halil Serbest 1989 yılında boşandığı eşi Bergen'i öldürmüştü. Acı bir hayat hikayesi olan Bergen'in filmi çekildi. O dönemde yaşananları konu alan Bergen filminde Farah Zeynep Abdullah Bergen karakterini canlandırdı. Bergen filmi Mart ayında vizyona girdi ve yaklaşık 7 milyon izlenmeye ulaştı. Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran ve Farah Zeynep Abdullah filmin başrollerini paylaştı. Filmin yeniden gündeme getirdiği olayların faili olan Halil Serbest ise tepkiliydi. Bergen filminin Adana Kozan'da gösterime girmesi de engellendi. Halil Serbest'in avukatı müvekkilinin filmden dolayı ölüm tehditleri aldığını öne sürerek dava açtı.

Tazminatı kazanırsa derneklere bağışlayacak

Halil Serbest'in avukatı Taylan Perver Yalnız, Kozan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak "kişilik haklarına saldırı" olduğu gerekçesiyle filmin durdurulmasını istedi ve ardından tazminat davası açtı. DHA'nın haberine göre avukat Yalnız, "Müvekkilim inanılmaz derece ölüm tehditleri alıyor. Bununla beraber sosyal medyada sürekli hakarete maruz kalıyor. Televizyona çıkıp bu tehditleri savuranlar var. Bunlar mahkemeye rapor olarak sunulacak. Ortada kişinin rızası olmadan çekilmiş bir film ve hukukun zedelendiği bir durum vardır. Burada kadın cinayetini savunmuyoruz. Bu sadece bir filmden kaynaklı tazminat davasıdır. Ayrıca müvekkilim tazminatı kazanırsa derneklere bağışlayacağını söyledi" ifadelerini kullandı. Bergen filmi gösterime girdiği andan itibaren çok konuşulan yapımlardan biri oldu. Gişe olarak da belli bir başarı yakalayan Bergen filmi yapımcıları Halil Serbest'in açtığı davada yargılanacak.

05-04-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar