Nil Burak ameliyata alındı

Nil Burak ameliyata alındı
Bir dönemin en çok dinlenen şarkıcılarından biri olan Nil Burak'tan kötü haber geldi. Pop müziğin tanınan isimlerinden biri olan Nil Burak hastaneye kaldırıldı ve ameliyata alındı.

Pop müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Nil Burak hastaneye kaldırıldı. Ses sanatçısı Onur Akay Kıbrıslı sanatçı Nil Burak'ın acil olarak ameliyata alındığını söyledi. Onur Akay magazin basınında ölüm ve hastalık haberlerini duyurmasıyla ünlü bir isim. Akay bu kez de sevilen sanatçı Nil Burak hakkında kötü bir haber duyurdu. Ailesi ve sevenlerini endişelendiren gelişmede Nil Burak'ın acil olarak ameliyata alındığı belirtildi. Onur Akay Nil Burak için sevenlerinden ve takipçilerinden dua istedi.

Onur Akay Nil Burak haberini duyurdu

Pop müziğin duayen isimlerinden biri olan Nil Burak bağırsaklarında yaşanan rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi olan Burak, apar topar ameliyata alındı. Sanatçı Onur Akay durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Akay paylaşımında, "Değerli sanatçımız Nil Burak, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta bağırsak düğümlenmesi nedeni ile hastaneye kaldırıldı ve acilen ameliyata alındı" ifadelerini kullandı.  "Boş vere boş vere ne hale geldik", "Sen de başını alıp gitme", "Oldu olacak" gibi birçok şarkının sahibi olan Nil Burak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Nil Burak Kimdir?

Asıl adı Pembe Nihal Munsif olan Nil Burak 27 Nisan 1948'de Kıbrıs Lefke'de dünyaya geldi. Babası sinemacı olan Nil Burak, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği Korosu'nda şarkı söylemeye başladı. Kıbrıs Amerikan Koleji'nde eğitim aldı. Rumların saldırısı sonrası Lefke'den Lefkoşa'ya gelerek bir ailenin yanına sığındılar. İngiltere'ye dilini geliştirmek için giden Burak, İngiltere'de bir restoranda sahneye çıkmaya başladı. 1969'da İngiliz Sefareti'nde sekreter olarak çalışmaya başladı. Nil Burak 1979'da Sadri Alışık'ın daveti üzerine İstanbul'da sahneye çıkıp 10 tane şarkı söylemiş ve çok beğenilmişti. O gece Zeki Müren'in de o salonda olması Nil Burak için önemli bir şans olmuştur. Zeki Müren adının Nil olmasını isteyerek dönemin en meşhur gece kulübü Playboy'da sahneye çıkmasını sağlamıştır. Nil Burak iki ay sonra Maksim Gazinosu sahibi Fahrettin Aslan'ın davetiyle Maksim'de çalışmaya başladı. Burak 16 yıl bu gazinoda sahneye çıktı. Eurovision yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Nil Burak birçok eseriyle bugün bile sevilerek dinlenilen seslerden.

01-08-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar