O ülkede Çukur dizisinin yayından kaldırılması talep edildi!

O ülkede Çukur dizisinin yayından kaldırılması talep edildi!
Ekranların fenomen dizilerinden biri olan Çukur'a bir tepki de o ülkeden geldi. O ülkede Çukur dizisinin yayından kaldırılması talep edildi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar!

Türkiye'de Show Tv'de yayınlanan fenomen dizi Çukur'a Afganistan'dan tepki geldi. Ekranların reyting rekortmeni dizisi Çukur, Türkiye'deki başarısının ardından dünyaya açılmıştı. Çukur'u yayınlayan ülkelerden biri de Afganistan. Afganistan'da yayın yapan Tolo Telvizyonu'nda yayınlanan Çukur, ülkede en çok izlenen dizilerden biri oldu. Fakat Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanı Şiva Şark, dizinin şiddet içeren sahneleri sebebiyle yayından kaldırılmasını istedi.

Çukur, toplumun psikolojisini etkiliyor

Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Ece Yaşar gibi oyuncuların başrolde olduğu Çukur dizisi Afganistan'da tartışmalara sebep oldu. Çukur Afganistan'daki Tolo Televizyonu'nda 2018 yılından beri yayınlanıyordu. İlk sezon yayının ardından geçen günlerde Çukur'un 2. sezonu yayınlanmaya başladı. Fakat Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanlığı dizinin yayından kaldırılmasını talep etti. Bakanlık'tan yapılana açıklamada, Çukur dizisinin toplumun psikolojik durumunu olumsuz etkileyeceği yönünde endişlerin olduğu belirtildi.

Şiddet sahnelerine şikayet yağıyor

Kültür Bakanı Şiva Şark ise Facebook hesabından diziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şark, "Tolo Televizyonu'na Çukur dizisinin gösterimiyle ilgili mektup yazdım. Bu televizyondan bu tür dizileri göstermemesini talep ettim. Yasaların ihmal edilmesi, mevcut yasalar çerçevesinde ele alınacaktır" ifadelerini kullandı. Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanı Şiva Şark, televizyonun talebi yerine getirmemesi durumunda ise hükümetin devreye gireceğini belirtti. Çukur dizisi ile ilgili sosyal medyadan çok şikayet alındığını belirten Bakan Şark, özellikle şiddet sahneleri ile ilgili şikayetler olduğunu söyledi.

Türkiye'de de tepkiler olmuştu!

Afaganistan'da yayından kaldırılması istenen Çukur dizisi, Show tv'de yayınlanan reyting rekortmeni dizilerden biri. Fenomen bir dizi haline gelen Çukur'un özellikler gençler sıkı takipçisi. Şiddet sahneleriyle Türkiye'de de zaman zaman eleştiriler yapılan Çukur'u İçileri Bakanı Süleyman Soylu da eleştirmiş, diziden 'Lanet bir dizi' sözleriyle bahsetmişti. Ünlü oyuncuların yer aldığı ve izlenme oranları bir hayli fazla olan Çukur dizisine Afganistan'da engel konulacak gibi görünüyor. Afganistan Enformasyon ve Kültür Bakanlığı dizinin yayından kaldırılmasını talep etti ve üste perdeden eleştiriler yapıldı.

30-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar