Ömercik Kansere Yenik Düştü!

Ömercik Kansere Yenik Düştü!
Türk Sinemasının usta oyuncularından Ömercik karakteriyle ünlenen Ömer Dönmez kansere yenik düştü. Ünlü oyuncu bugün mide kanserinden hayatını kaybetti. İşte detaylar!

Türk Sineması usta bir oyuncusunu daha kaybetti. Son yıllarda sık sık bu haberle çıktı gazeteler ya da televizyonlarda bu haberin başlığı okundu. Türk Sinemasının acı kaybı… Bugünde bu başlık atıldı gazetelere, bu başlıkla okundu televizyonda haberler, sosyal medya bu haberle çalkalandı. Türk Sineması bugün acı günlerinden birini daha yaşadı. Birçok filmde rol alan ve hepimizin gönlünde taht kuran, sevgisini kazanan ve onunla gülüp onunla ağladığımız Ömercik yani Ömer Dönmez hayatını kaybetti. Filmlerde Ömercik karakteriyle rol alan ve Ömercik olarak tanınan ve gönüllere taht kuran Ömer Dönmez uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. İşte detaylar!

Ömercik Bu Sefer Ağlattı!

Türk Sinemasının bir dönemine damga vuran oyunculardan Ömercik karakteriyle tanınan ve birçok filmde rol alan oyuncu Ömer Dönmez bugün İstanbul Üsküdar’da bulunan evinde hayatını kaybetti. Bir dönem Türk Sinemasında çocuk karakterler arasında en çok tanınan ve sevilen ve birçok filmini ezbere bildiğimiz usta oyuncu Ömer Dönmez uzun bir süredir mide kanseri hastalığı ile mücadele ediyor ve mide kanseri teşhisiyle tedavi görüyordu. Hayatı boyunca hiç evlenmeyen Ömer Dönmez’in hayatını kaybettiği haberini Dönmez’in yeğeni Tolga Acar sosyal medya hesabından duyurdu. Tolga Acar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dayım Ömer Dönmez’i (Ömercik) kaybettik. Cenaze öğlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii’nden kalkacaktır. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Ömer Dönmez’in hayatını kaybetmesi sevenlerini derinden üzerken oyuncunun rol aldığı filmler ve başarıları kulislerde konuşuluyor. Oynadığı filmlerde daha çok Ayşecik karakteriyle ünlenen Zeynep Değirmencioğlu ise Ömer Dönmez’in kuzeni oluyordu.

Ömer Dönmez (Ömercik) Kimdir?

Türk Sinemasının çocuk oyuncuları arasında en çok bilineni Ömercik karakteriyle meşhur olan Ömer Dönmez, 1959 yılında dünyaya gelmiştir. Henüz 4 yaşındayken kamera karşısına geçen Dönmez 60’lı ve 70’li yıllarda birçok filmde rol almıştır. Her filmde sinemaseverler tarafından daha da tanınan oyuncunun Ömercik adı kısa zamanda herkes tarafından bilinir olmuştur. Özellikle Ayşecik karakteriyle tanınan kuzeni Zeynep Değirmencioğlu ile olan filmleri onu büyük şöhrete kavuşturmuştur. Oyuncu 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza neticesinde sol gözünü kaybetmiştir. Oyuncu son olarak İkinci bahar Dizisinde kuruyemişçi rolünde oynamıştır. Ömer Dönmez’in rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır.

Hayat Sevince Güzel

Pamuk Prenses ve 7 Cüceler

Ayşecikle Ömercik

Artık Sevmeyeceğim

Sevgili Babam

Şenlik Var

Dert Bende

Anneler Günü

Dinmeyen Sızı

Yalan Dünya

Azad Kuşu

Tanrı Misafiri

Şehvet Kurbanı

Elveda Meyhaneci

Sürgünden Geliyorum

Solan Bir yaprak Gibi

Beyaz Kelebekler

Yuvasız kuşlar

01-02-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar