Orhan Gencebay’a Ne Oldu, Sağlık Durumu Nasıl?

Orhan Gencebay’a Ne Oldu, Sağlık Durumu Nasıl?
Arabeskin usta ismi Orhan Gencebay korkuttu! Ünlü sanatçının acil olarak hastaneye kaldırılması endişelere sebep oldu. Peki ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın sağlık durumu nasıl?

Arabesk müzik denince akla gelen ilk isimlerinden biri Orhan Gencebay. Öyle ki bir nesil onunla büyüdü ve onun şarkılarıyla, aşık oldu, onun şarkılarıyla kederlendi, eğlendi. O Türk insanına şarkı söyleyen birinin yanında bir abi, bir baba, bir kardeş, bir dost oldu. Söylediği şarkıların sözlerinin derinliği çoğu zaman hayatı yorumlamak için kullanıldı. Velhasıl Orhan Gencebay bir sanatçıdan beklenen her şeyi ve daha fazlasını verdi. Yıllar geçtikçe unutulmak bir kenara çekilmek yerine toplumsal olaylarla karşımıza çıktı ve halkın tercümanı oldu. İşte bu Orhan Gencebay’la ilgili bir haber bir anda gündeme bomba gibi düştü. İnsanlar neler oluyor dedi, endişelendi. Bizde Canlıtv olarak neler oluyor araştırdık. İşte Orhan Gencebay’la ilgili son gelişmeler ve neler olduğu!

Orhan Gencebay’a Ne Oldu?

Ses sanatçısı usta isim Orhan Gencebay geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Müziğin önde gelen isimlerinden Orhan Gencebay'ın göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve anjiyo olduğu iddia edildi. Hastaneye kaldırılan Orhan Gencebay'ın tıkanan iki damarına stent takıldığı ve operasyon sonrası yoğun bakımda bir süre müşahede altında tutulacağı belirtilen Gencebay'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Anjiyo Yapıldı, 3 Stent Takıldı!

Orhan Gencebay’ın sağlık durumuyla ilgili olarak açıklama yapan eşi Sevim Emre, şunları söyledi: "Benim canlarım Orhan Baba'nız evet hastanede ama şükürler olsun yoğun bakımda değil. İki damara anjiyo yapıldı ve üç stent takıldı sağlık durumu gayet iyi, emin ellerde. Telefonlarınıza geç dönüyorum, lütfen kusura bakmayın sevgiler teşekkürler güzel gönüllerinizden öpüyorum.” Sevim Hanım ayrıca sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Şükürler Olsun rabbime, sevenlerine, yavrularına ve bana bağışladı anjio esnasında çok büyük bir badire atlattık. Allah doktorlarımızdan razı olsun arayan soran tüm gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum." Açıklamasını yaptı. Biz de canlıtv olarak usta sanatçı Orhan Gencebay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

Orhan Gencebay Kimdir?

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay 4 Ağustos, 1944 yılında Samsun’da dünyaya geldi. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı. 13 yaşında Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. İlk profesyonel bestesi "Ruhumda Titreyen Sonsuz Bir Alevsin"i 14 yaşında yapan Orhan Gencebay, 16 yaşından itibaren caz ve rock müziği ile ilgilenmeye başladı, batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda tenor saksofon çaldı. İstanbul'a gelerek, Türkiye'nin ilk konservatuarı ve eski adı Dârülelhan olan İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi, bir süre icra heyetinde bulundu.

Orhan Gencebay, 29 Kasım 2009 tarihinde Milliyet Gazetesi'nden Olcay Ünal Sert'e verdiği röportajda "Batsın Bu Dünya, Türkiye'nin ağıtıdır. Şu bir gerçek, 70'li yıllar çok kötü yıllardı. Günde 100 - 150 kişi öldürülüyordu. 1975'te böyle bir Türkiye'de yaptım 'Batsın Bu Dünya'yı. O, Türkiye'nin ağıtıdır, ağlanacak parçasıdır." demiştir. 17 Eylül 2012'de Orhan Gencebay'a saygı için Poll Production'dan yayınlanan Orhan Gencebay ile Bir Ömür albümünde Türkiye'nin önde gelen sanatçıları yer alarak Gencebay'ın bestelerini seslendirmiştir.

18-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar