Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru TRT Dizisinde Buluştu!

Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru TRT Dizisinde Buluştu!
Güzel oyuncu Öykü Çelik ve oyuncu Ali Ersan Duru aynı projede buluşuyor. İki başarılı ismin yeni projeleri ne oldu? Öykü Çelik hangi dizide? Ali Ersan Duru hangi dizide?

1987 doğumlu dizi ve sinema oyuncusu olan Öykü Çelik, ilk olarak 2006 yılında Selena dizisi ile oyunculuk kariyerine başladı. Dizide ‘Eda’ karakterine hayat vermişti. Ardından birçok dizi ve film projelerinde yer aldı. Bunlardan bazıları ise, 2009 yılında Akasya Durağı’nda ‘Gözde’, Gönülçelen dizisinde ‘Nazar’, Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda filminde ‘Hande’, Yeşil Deniz dizisinde ‘Sedef’, Poyraz Karayel dizisinde ‘Dafne’, Hayat Sevince Güzel dizisinde ‘Emine’, Savaşçı dizisinde ‘Astsubay Yeter Alayunt’, Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Sırma Hatun’, Şeref Sözü dizisinde ‘Yasemin Adabeyli’ ve son olarak geçtiğimiz yıl Benim Hayatım dizisinde ‘Meral’ karakterleri ile yer almıştı. 1984 doğumlu yakışıklı oyuncu Ali Ersan Duru ise, ilk olarak 2008 yılında tiyatro oyunculuğu ile ilk deneyimini yaşamış, ardından 2010 yılında ‘Lale Devri’ dizisinde konuk oyuncu olarak rol almış, daha sonraki dizilerinde ise yardımcı ve başrol oyunculuğu yapmıştır. Oynadığı televizyon dizileri ise, Hayat Devam Ediyor dizisinde ‘Berat Altındağ’, Yağmurdan Kaçarken dizisinde ‘Korkmaz’, Bugünün Saraylısı dizisinde ‘Fatih Soysal’, Aşk Zamanı dizisinde ‘Fikret’, Şahane Damat ‘Mehmet Çırağan’, Kalbimin Sultanı dizisinde ‘II. Mahmud’, Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Albastı Baybolat’, Sen Anlat Karadeniz dizisinde ‘Ferhat’ ve son olarak 2020 yılında Sen Çal Kapımı dizisinde ‘Efe Akman’ karakterlerine hayat vermişti. Şimdi iki başarılı isim TRT Dijital’in yeni projesinde buluşuyor. Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru hangi dizide beraber rol alacaklar? Yeni dizileri ne? İşte merak edilenler…

 

TRT Dijitalden Peş Peşe Yeni Projeler Geliyor! Yeni Dizisinin Adı: ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’

TRT Dijital bomba gibi geliyor. Sonbahar döneminde yayın hayatına başlayacak olan TRT Dijital, ard ardına yapım şirketlerinden proje alıyor. TRT Dijital, ‘Mevlana’, ‘Mehmet Akif’, ‘Hay Sultan’, ‘Son Gün’, ‘İbn-i Sina’ ‘Modern Doğu Masalları’ gibi projeleri yayınlamaya hazırlanan platform ayrıca çocuklar için de TRT1’de yayınlanan ‘Tozkoparan’ dizisinin devamını yayınlamaya hazırlanıyor. TRT dijital’in orijinal projelerinden biri de ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ dizisi olacak.

 

Dizi, II. Dünya Savaşı dönemi sonrası 1913-1918 yılları arasında etkinlik gösteren istihbarat ve propaganda aracı bir topluluk olan ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ u ve o dönemi konu alacaktır. II. Abdülhamid tarafından Kuşçubaşı Eşref  harp okulunda öğrenciyken Jön Türkler’le olan bağları gerekçe gösterilerek Hicaz’a sürgün edilmiştir. Arabistan’da II. Abdülhamid’e karşı giriştiği isyan ile tanınmıştır. Bir türlü yakalanamayan, Arabistan’da dahi aranmış her an her yerde ortaya çıkabileceği için uçan adam lakabı takılmıştır. Meşrutiyeti ilan etmesi ile II. Abdülhamid Teşkilat-ı Mahsusa istihbarat örgütüne katılmıştır. Teşkilat-ı Mahsusa’nın Arap Yarımadasından sorumlu başkanı olarak I. Dünya Savaşı’nın çıkmasıyla görev yaptı. Ölmesinin ardından Süleyman Askeri Bey’in, Teşkilat-ı Mahsusa başkanı oldu. Çerkez Ethem’le beraber 1. dünya savaşında Kuva-yi Seyyare’de Yunan işgaline karşı savaştı. Türk kuvvetlerine isyan eden Çerkes Ethem’in başarısız olmasından sonra birlikte Yunan kuvvetlerine sığındı ve Lozan Antlaşması’ndan sonra vatandaşlıktan çıkarıldı. 

 

 Öykü Çelik ve Ali Ersan Duru TRT Dijital’in Yeni Dizisi ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ta

‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ dizisinin yapımcılığını Raif İnan ve Uğur Veli’nin üstlendiği dizisi, yeni sezonda TRT dijitalde olacak dizinin yönetmen koltuğunda Şafak Bal ve Oğuz Öztürk oturuyor.

 

Teşkilat-ı Mahsusa, İttihat ve Terakki Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa’ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilatın adıdır.  

‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ dizisinde  Ali Ersan Duru ‘Kuşçubaşı Eşref’i, başarılı oyuncu Öykü Çelik ise ‘Leyla’ karakterine hayat verecek.

 

Geçtiğimiz yıl dizi TRT1 ekranlarında yayınlanmak üzere duyurulmuştu ve ilk oyuncu olarak Kenan İmirzalıoğlu ile anlaşılmıştı. Ancak dizi daha sonra iptal edildi, TRT Dijital için çekilmesine karar verildi ve bu yıl Teşkilat-ı Mahsusa Trablus adı ile çekilecek dizide Kenan İmirzalıoğlu’nun yerine Ali Ersan Duru rol alacak. Ali Ersan Duru Osmanlı Devleti’nin istihbarat kurumu olan Teşkilât-ı Mahsusa’nın başkanlığını da yapan efsane istihbaratçı ‘Kuşçubaşı Eşref’ karakterine hayat verecek. Proje gerçek bir ajan hikayesini konu edinecek. Ana karakterleri Mustafa Kemal Atatürk, Zenci Musa ve Enver Paşa olacak olan ‘Teşkilat-ı Mahsusa Trablus’ yeni sezonun en iddialı yapımları arasında yer alacak.

 

Türkiye, Tunus ve Cezayir’de çekimlerinin yapılacağı dizide, tarihin en önemli sivil direniş örgütlenmesi konu edinecek. Teşkilatı Mahsusa Trablus dizisine özel olarak, İstanbul’da Beykoz’da bulunan Tarihi kundura fabrikası alanında kurulacak olan özel set ile eski tarihi günler canlandırılacak. 

14-07-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar