Oyuncu Demiray Erül Vefat Etti

Oyuncu Demiray Erül Vefat Etti
Türk dizi, sinema ve tiyatro dünyası bir değerini daha kaybetti. Dizilerin usta oyuncu Demiray Erül 84 yaşında hayata veda etti.

Son zamanlarda peş peşe gelen vefat haberlerine bir yenisi daha eklendi. Türk dizi ve sinema dünyasının oyuncularının son zamanlarda hayata veda eden oyuncuları oldukça çok oldu. Geçtiğimiz gün hayata veda eden ünlü oyuncu Billur Kalkavan’ın ardından şimdi de yine dizi ve sinema filmlerinin bilindik simalarından ve tiyatro sahnelerinin başarılı oyuncularından Demiray Erül hayata veda etti. 1938 yılında dünyaya gelen ve bugüne kadar pek çok yapımda yer alan ve seyircinin çok yakından bildiği ünlü oyuncu 84 yaşında hayata veda etti. Özellikle Çiçek Taksi dizisi ile tanınan ve sevilen oyuncunun hayata veda etmesi sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu.

Bodrum’da Toprağa Verildi

84 yaşında hayata veda eden tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Demiray Ergül’ün hayata veda etmesi magazin basını, internet haber siteleri ve sosyal medyada yer aldı. 1938 doğumlu olan ve hayatı boyunca birbirinden ünlü pek çok yapımda çalışan ünlü oyuncunun hayata veda etmesi dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir Tiyatroları bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “İBB Şehir Tiyatroları değerli sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosuna başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı. Ünlü ismin cenazesi Bodrum’un Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra yine Bodrum Ortakent Mezarlığı’na defnedildi. Oyuncunun vefatı magazin basını ve sosyal medyada yer alırken özellikle oyuncu arkadaşları üzüntülerini dile getirdi.

Demiray Erül Kimdir?

Tiyatro ve dizi oyuncusu ünlü isim Demiray Erül 18 Mayıs 1938 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğreniminin ardından oyunculuğa yönelen Demiray Erül ilk olarak Şehir Tiyatrolarında oyunculuğa başlamış ve tiyatro oyunlarında sahne almıştır. Aynı zamanda dans konusunda da oldukça başarılı olan oyuncu seslendirmenlikte yapmıştır. Bugüne kadar birbirinden başarılı pek çok yapımda yer alan oyuncunun yer aldığı yapımlar arasında, Doktorlar, Arka Sokaklar, Köprü, Cennet mahallesi, Tatlı hayat, Böyle mi Olacaktı, Çiçek Taksi, İz peşinde, Milyarder ve Tarzan Rıfkı bulunmaktadır. Oyuncu ayrıca birbirinden başarılı pek çok tiyatro oyununda değişik rolleri üstlenmiş ve bunlardan başarıyla çıkmıştır.

18-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar