Oyuncu Ümit Erdim İsyan Etti!

Oyuncu Ümit Erdim İsyan Etti!
Ünlü oyuncu Ümit Erdim bir kafe işletmecisinin kendi görüntülerini izinsiz bir şekilde ticari faaliyette kullandığı iddiasıyla dava açtı.

Ünlülerin başları zaman zaman hiç gereksiz yere derde girer. Hiç sebep yokken, gereksiz yere atılan gereksiz bir adım bir anda işleri içinden çıkılmaz hale getirir ve hem bu olayı yaşayan ünlü hem de bu işin içindeki herkes bir anda zarar görmeye başlar. Bugünlerde ünlü oyuncu Ümit Erdim’in yaşadıkları tam da bu türden. Ünlü oyuncu Ümit Erdim bundan dört yıl önce bir arkadaşının hatırı için bir kafenin açılışına katıldı ve mutfağa girerek waffle yaptı. Tabi bu durum ve görüntüler kafenin sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Ümit Erdim zaten bunlara izin verdiği için sıkıntı yaşanmadı ancak ne zaman ki bu kafenin sahibi kişi bu görüntüleri Kayseri Havalimanı girişindeki dev bilboardlarda Ümit Erdim’den izinsiz kullanınca sorun başladı. Ümit Erdim tamamen arkadaş hatırına katıldığı bir organizasyondaki bu görüntülerin kendisinden izinsiz bir şekilde ticari bir faaliyette kullanılması karşısında kayıtsız kalmadı ve işletme sahibi Adnan U. Hakkında şikayette bulundu. İşte haberin detayları!

İzinsiz Görüntü Kullanılmasına Dava Açtı!

4 yıl önce Kayseri’deki bir kafenin sosyal medya reklamında kullanılmak için çekilen görüntülerin kendisinden izinsiz olarak ticari anlamda reklam unsuru olarak kullanılmasına oyuncu Ümit Erdim izin vermedi ve işletme sahibi hakkında dava açtı. Oyuncu Ümit Erdim’in şikayeti üzerine işletme sahibi Adnan U. Hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan dolayı dava açıldı. İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya şikayetçi Ümit Erdim ve tutuksuz sanık Adnan U. İle avukatı katıldı. Sanık “annemin bir reklam şirketi var. O billboard şirkete ait. Kendisi videoyu orada yayınlayarak bana sürpriz yapmak istemiş. Benim de haberim yoktu” ifadelerini kullandı.

Ümit Erdim: Şikayetçiyim!

Oyuncu Ümit Erdim ise mahkemedeki ifadesinde “Adnan U. İle ortak arkadaşımız olması sebebiyle tanıştık. Yeni bir kafe açtığı için hayırlı olsun ziyaretine gittik. Kendisine destek olmak amacıyla sosyal medya hesaplarında yayınlanması için bir görüntü çektik. Ancak bu görüntüler Kayseri Havalimanı girişindeki dev billboardda benden onay alınmadan kullanılmış. Benden bunun için izin istenmedi. Bu benim esnafa destek vermek amacıyla çektiğim ilk görüntü değil. Ancak böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Sanıktan şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı. Dava tanıkların dinlenmesi için bir sonraki tarihe ertelenirken Ümit Erdim davanın 4 yıldır sürdüğünü belirterek daha da devam edecek ifadelerini kullandı.

24-01-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar