Özer Hurmacı ve eşine çifte ceza!

Özer Hurmacı ve eşine çifte ceza!
Kamuoyunda Astroloji Davası olarak bilinen mahkeme sonuçlandı ve Özer ve Mihriban Hurmacı çiftine çifte ceza geldi. Özer ve Mihriban Hurmacı ne kadar ceza aldı?

Uzun süredir gündemden düşmeyen ve kamuoyunda Astroloji Davası olarak bilinen mahkeme sonuçlandı ve Özer ve Mihriban Hurmacı çiftine çifte ceza geldi. Cezaevi yolu görünen Özer Hurmacı ve Mihriban Hurmacı birbirlerini karşılıklı suçlayarak davacı olmuşlardı. Magazin severler Özer Hurmacı ve Mihriban Hurmacı’nın neden davalık olduklarını ve ne kadar ceza aldıklarını merak ediyor. Şimdi detaylar

Özer Hurmacı ve eşine çifte ceza!

Futbolcu eşi Özer Hurmacı ve eşi Mihriban Hurmacı magazin gündemini uzun süredir işgal ediyor. Eşi Özer tarafından darp edildiğini açıklayarak boşanma davası açan Mihriban Hurmacı'nın davası sonuçlandı. Savcılıkça hazırlanan iddianame tamamlandı. Birbirlerinden karşılıklı olarak şikayetçi olan Özer Hurmacı'ya 3 yıl 6 ay, hafif yaralama nedeniyle Mihriban Hurmacı'ya ise 5 yıl 6 ay hapis talep edildi. Mihriban Hurmacı için ayrıca 1 aylık koruma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 günlük zorlama hapsi kararı verildi. Mihriban Hurmacı çok yakında cezasını çekmek üzere 3 günlüğüne cezaevine girecek.

Aslında neler oldu?

Mihriban Hurmacı, ünlü futbolcu Özer Hurmacı'nın cep telefonunda bazı kadın fotoğrafları ve mesajlar gördü. Aralarında tartışma çıkan çift birbirine şiddet uyguladı. Eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia eden Mihriban Hurmacı eşinden şikayetçi oldu. Sonrasında aynı gerekçeyle Özer Hurmacı da eşi hakkında dava açtı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan Özer Hurmacı ve Mihriban Hurmacı "müşteki-şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

Birbirlerini hafif nitelikte yaraladılar

Hazırlanan iddianameye göre taraflar arasında 3 Şubat akşamı kıskançlık nedeniyle aralarında tartışma çıktı. Önce Özer Hurmacı "Seni gebertirim" diyerek eşini tehdit etti. Altta kalmayan Mihriban Hurmacı da küfürler ederek eşini "Seni bitireceğim" diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Bununla yetinmeyen eşler, karşılıklı olarak tekme, tokat ve yumruklarla birbirini hafif nitelikte yaraladı.

İkisi de Asliye ceza mahkemesinde yargılanacak

Bunun üzerine savcılık, iddianameyi kabul eden taraflardan Mihriban Hurmacı'ya "Eşe karşı basit yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1 yıldan 5 yıl 6 aya kadar hapis istedi. Özer Hurmacı’ya da aynı gerekçelerle 3 yıl 6 aya kadar hapis istendi. Taraflar, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak ve nihai karar verilecek.

Mihriban Hurmacı'ya 3 gün tazyit hapsi istendi

Mahkeme sürecinde taraflar ayrıca birbirlerine karşı koruma kararları aldırttı. Taraflardan Mihriban Hurmacı, eşinin çocuklarına yaklaşmaması için 1 ay süreyle koruma kararı aldırırken Özer Hurmacı da 1 aylık koruma kararının ihlal ettiği iddiasıyla Mihriban Hurmacı için zorlama hapsi talep etti. 11 Şubat’ta mahkemeye başvuran özer Hurmacı’nın talebi kabul edildi. Mahkeme, Mihriban Hurmacı hakkında "Şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına" ve "iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine" ilişkin kararları ihlal ettiği için 3 gün zorlama hapsi uygulanmasına karar verdi. Mihriban Hurmacı'nın iki hafta içinde karara itiraz hakkı bulunduğu için karar iki hafta sonra uygulanacak.

17-02-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar