Pandemi Nedeniyle Alınan Tam Kapanmada Diziler Yayınlanacak mı?

Pandemi Nedeniyle Alınan Tam Kapanmada Diziler Yayınlanacak mı?
17 günlük tam kapanma kararı birçok iş kolunu olumsuz etkiledi. Peki bu durum binlerce çalışanı olan dizi ve film sektörünü nasıl etkiledi. Diziler kapanmada devam edecek mi?

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı kasıp kavuran ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine milyonlarca insanın da hastalanmasına sebep olan koronavirüs ne yazık ki tüm etkisini devam ettiriyor. Tüm dünya ülkeleri bu hastalıkla mücadele için sağlık öncelikli tedbirler kadar yan sektörlerle de mücadeleye devam ediyorlar. Bu tedbirlerin başında da karantina uygulama ve bazı kısıtlamalar önde geliyor. Tüm dünya ülkeleri zaman zaman sokağa çıkma kısıtlamaları koyarken bunda önceliği insan sağlığı olarak belirtiyorlar. Her ne kadar birçok sektör bu durumdan zarar görse de ne yazık ki bu alınması gereken bir tedbir. Ülkemizde de zaman zaman sokağa çıkmakla ilgili kısıtlamalar yaşandı yaşanıyor. Bu çeşitli yaş gruplarıyla ilgili çeşitli tedbirler olarak görüldü. Tam kapanma denilen ve zaruri alanlar ve meslekler dışında herkesin belli bir süreyi evinde geçirmesi olarak planlanan kapanma ise çok fazla olmadı. Ancak her durumda bazı sektörler ne yazık ki bu hasalıktan fazla etkilendi. Özellikle geçen sezon dizi sektörü tam anlamıyla kötü bir sezon yaşadı. bu sezon ise ağır aksak çekimler devam etti, zaman zaman diziler tekrara düştü ama yinede set durmadı ve sektör her daim dinamik oldu. Peki tam kapanmada bu durum nasıl olacak?

Diziler Kapanmada Olacak mı?

Ülkemiz için koronavirüs tedbirleri kapsamında dün açıklanan tedbirler kısmında alınan bir kararla 20Nisan 2021 Perşembe saat 19.00 ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05.00arasında 17 günlük tam kapanma kararı alındı. Bunda amaç tabi ki salgının hızı azaltmak ve normal yaşama geçişi kolaylaştırmak. Ancak bu 17 günlük sürede birçok sektör ne yazık ki faaliyet gösteremeyecek. Bu sektörler her ne kadar bu duruma üzülseler de gelecek güzel günler adına bu duruma katlanmak gerekiyor. Büyük bir sektör olan ve binlerce insanın çalıştığı dizi ve film sektörünün ise bu 17 günlük tam kapanmadan etkilenmeyeceği ve yayınlanan genelgeyle dizi, film ve televizyon çalışanlarının bu kapanmadan muaf tutuldukları öğrenildi.

Diziler Yeni Bölümleriyle Devam Edecek

17 günlük tam kapanmanın başlamasıyla pek çok insan evinde 17 günü geçirecek. Film, dizi ve televizyon sektörü ise bu kapanmanın dışında tutuldu. Böylece seyirciler bu kapanmada yeni bölümleri evlerinde rahatlıkla seyredebilecekler. Ancak sektör elinden gelen tüm tedbirleri de almakla yükümlü kılındı.

28-04-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar