Payitaht Abdülhamid Ahmet Celalettin Paşa (Cem Uçan) kimdir?

Payitaht Abdülhamid Ahmet Celalettin Paşa (Cem Uçan) kimdir?
TRT 1 ekranlarının büyük ilgi gören dönem dizisi Payitaht Abdülhamid kadrosuna son olarak Cem Uçan katıldı. İşte Cem Uçan ve karakteriyle ilgili detaylar;

Ünlü oyuncu Bülent İnal'ın Sultan Abdülhamid'i canlandırdığı cuma akşamlarının sevilen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid 3. sezonuna kaldığı yerden devam ediyor. Son yayınlanan bölümde Edward Joris olarak seyirci karşına geçen Serdar Deniz'den sonra dizi kadrosuna yeni bir isim daha katıldı. Daha önce Filinta ve Diriliş: Ertuğrul dizilerinde de rol alan oyuncu Cem Uçan, dizide Ahmet Celalettin Paşa karakterini canlandıracak.

CEM UÇAN KİMDİR?
42 yaşındaki oyuncu Cem Uçan 12 Ağustos 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

İlk olarak 2012 yılında Star TV'de yayınlanan Acaip Hikayeler dizisiyle profesyenel oyunculuk hayatına adım atmıştır.  Dizide Ozan karakterini canlandıran Cem Uçan, aynı sene içerisinde Bir Hikayem Var adlı sinema filminde oynamıştır. Aynı zamanda 2012 yılında TRT1 kanalında yayınlanan Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam dizisiyle de dönem dizisi kariyerine başlamıştır. Sonrasında Kurt Kanunu adlı dizide Komiser Namık rolüyle izleyici karşısına çıkan Cem Uçan fenomen dizi Diriliş: Ertuğrul'da 3 sezon boyunca Aliyar karakterine can verip bu karakterle tanınmıştır. 

Cem Uçan geçtiğimiz yıl haziran ayında birlikte olduğu Gülşah Şahin ile dünyaevine girmiş olup çiftin düğünü  Wyndham Grand Otel'de gerçekleşmiştir.

Rol aldığı diziler

Acayip Hikayeler

Bir Zamanlar Osmanlı

Kurt Kanunu

Nizama Aldanmış Ruhlar

Kurtlar vadisi, Küçük Kıyamet

Hıyanet Sarmalı

Sungurlar

Filinta

Diriliş Ertuğrul

TARİHTE AHMET CELALETTİN PAŞA

Ahmet Celalettin Paşa, Sultan Abdülhamid döneminde yaşamış gerçek bir karakterdir. Siyasetçi ve istihbaratçı bir kişiliktir. Abdülhamid tarafından serhafiye yani istihbarat şefi olarak görevlendirilmiştir. Jön Türkler'in çalışmalarına engel olmak için çalışmıştır ve onları yakından takip etmiştir. Bazı gazetelerini kapatmış fakat sonradan Sultan'ın yanında olmayı bırakıp muhalefet tarafına geçmiştir. Paris'e yerleşmiş ve eskiden karşısında olduğu Jön Türklere maddi manevi destekte bulunmuştur.

 

 

04-02-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar