Payitaht Abdülhamid mi, Şevkat Yerimdar mı?

Payitaht Abdülhamid mi, Şevkat Yerimdar mı?
İhanet düğümünü çözen Abdülhamid İngilizlerin piyon olarak öne sürdükleri Yunanlıları gazaba uğratma amacı ve Mahmut Paşa'nın adım adım darağacına yürümesi ve peşinden ailesini de sürüklemesi bu bölümde dikkat çeken yerler.

Trt 1'de cuma akşamları yayınlanan sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid'de izleyicileri bu hafta heyecanlı bir bölüm bekliyor.

Kadrosunda Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyaz, Saygın Soysal ve Umut Kurt'un yer aldığı Payitaht Abdülhamid 17. bölüm ile sezon finali yapacak.

Etkileyici bir sezon finali!

Sultan Abdülhamid etrafındaki ihaneti temizlerken bir yandan Osmanlı'yı savaşa hazırlıyor. Abdülhamid'in bu bölümde de dış siyasetle ilgili özel hesaplarını görüyoruz. İhanet düğümünü çözen Abdülhamid İngilizlerin piyon olarak öne sürdükleri Yunanlıları gazaba uğratma amacı ve Mahmut Paşa'nın adım adım darağacına yürümesi ve peşinden ailesini de sürüklemesi bu bölümde dikkat çeken yerler.

Seniha Sultan kocasının ihaneti ve kullandığı broşun Bider Sultan tarafından ortaya çıkarılmasıyla sıkıntılı duruma düşüyor. Artık Abdülhamid'in bağışlamasını dilemekten başka çaresi yok.

Tabii ailenin evladı Sabahattin ailesini kurtarmak için mücadeleye devam ediyor. Ya onları kurtaracak ya da o da anne ve babası gibi darağacına çıkacak.

Abdulkadir tarafı ise çok tartışmalı kararlar vermeden adaleti sağlamak için elinden geleni yapıyor. Abdülhamid'de bu akşam bir nevi Paşazade ile Şehzade'nin ters düşmesini izleyeceğiz.

Gelelim Ömer'e. Seyirci için önemli bir karakter ama bu bölümde de yok ortada. Fragmana sığacak kadar rolü yok desek kimse yadırgamaz sanırım. Yusuf'u kalleşlerle bir görmeye dayanabilecek mi göreceğiz!

Hünkar'ın en büyük özelliği aklı. Bunu da dizide Jacob Herz üzerinden görüyoruz. Abülhamid, Thedor Herz'i avucunda tutmak için Jacob'u himayesinde tutuyor. Herz ise babasını bulup bu planı bitirmek istiyor. Çünkü onun da kendisine göre büyük planları var.

Sezon finalinde hayalleri biten karakterler fazlaca var. Sera ve Emanuel Payitaht'tan kaçarken kurşunların hedefi oluyorlar. Bakalım hangi aşık ölecek!

Şevkat Yerimdar mı, Abdülhamid mi?

Bu soruya Nihat Hatipoğlu diyerek cevap verebiliriz. Atv'nin bu İftar programı yaz sezonuna giren diğer diziler dışında kalan bu iki diziyi de geçebilir.

Fox Tv'nin dizisi Şevkat Yerimdar'ın de bu hafta Trt 1'in Abdülhamid'ini genel izleyicide geçmesi muhtemeldir. Çünkü Abdülhamid karakteri hiçbir zaman normal bir insan olmadı ve seyirci Abdülhamid'in bu halini kabul etmedi. Karakterin hiç normal bir hali yok. Hep bağıran ve sinirli bir Abdülhamid anca bu kadar beğenilir. Gelecek sezon acilen normalleşmeli...

Sevilerek izlenen bu dizileri ve programları canli tv üzerinden de keyifle seyredebilirsiniz.  

 

23-06-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar