Perihan Savaş, Oktay Kaynarca ve Nurgül Yeşilçay Antalya 59. Film Festivalinde Bir Araya Geldi

Perihan Savaş, Oktay Kaynarca ve Nurgül Yeşilçay Antalya 59. Film Festivalinde Bir Araya Geldi
Bu sene 59.’su gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivaline ünlü isimlerin şıklığı damgasını vurdu. Festivalde onur ödülü Perihan Savaş’a verildi.

Hürriyet Altın Kelebek Ödüllerinde yaşanılan ve pek çok ünlü ismin aday gösterildikleri ödüllerden çekildiklerini açıklamasıyla gündemde fazlasıyla yer alan haberlerin peşinden ülkemizin en büyük film ve dizi organizasyonlarından biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 59.’su görkemli bir açılışla gerçekleştirildi. Birbirinden ünlü ve başarılı isimlerin katıldığı festivalde adeta ünlüler geçidi yaşanırken pek çok isme ise ödüller takdim edildi. Türk Sinemasının ve dizi sektörünün usta isimleri yılların oyuncusu Perihan savaş, Nurgül Yeşilçay ve Oktay Kaynarca’nın da katıldığı festivalde ünlü üçlü bir araya geldi ve aralarında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Festivale Onur Ödülünü Alan Perihan Savaş ve Nurgül Yeşilçay’ın şıklığı damga vururken festival magazin basını, internet dünyası ve sosyal medyada geniş yer aldı.

Onur Ödülü Perihan Savaş’a

Bu sene 59.’su düzenlenen Antalya altın Portakal Film Festivali görkemli bir açılışla başladı. Antalya sokaklarında kortej eşliğinde geçen ünlüler halk tarafından büyük ilgi gördü. Festivalde onur ödülünü alan ünlü oyuncu Perihan Savaş yaptığı konuşmada “kalbim kıpır kıpır çarpıyor. Beni bu ödül 48 yıl öncesine götürdü. 17 yaşındaydım ve Altın Portakal’ın en iyi kadın oyuncu ödülü benim oldu. 48 sene sonra onur ödülü. Demek ki insanlar sevgiyle saygıyla özveriyle işlerini yaptığı zaman o emek her zaman karşılığını buluyor. Bugün de kortejde çok eski yıllara gittim. Bugün çok güzeldiniz ne güzel sahip çıktınız. O, 40 derece sıcaklıkta bizi yollarda beklediniz sevgilerinizi sundunuz. Sizin hakkınız ödenmez. Biraz önce bakanımız emekler karşılıksız kalmamalı dedi. Sanatçıların emeklerinin karşılığı için telif haklarının bir an önce çıkarılması umuduyla. Daha özgür sanat, daha özgür sanatçı” ifadelerini kullandı.

Şıklıkta Göz Kamaştırdı

Festivale katılan bir diğer ünlü isim olan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay ise yaptığı açıklamada “Antalya halkıyla iç içe, el ele ve omuz omuzaydık. Çok güzel geçti. Bu akşamın da güzel geçeceğini düşünüyorum. Çok iddialı filmler var. Çok güzel filmler izleyeceğimiz için şanslıyız. Yaşasın sinema” ifadelerini kullandı. Festivale katılan pek çok ünlü isim festivalin güzel geçtiğini belirtti ve sanatın ve sinemanın özgür olması gerektiğini belirtti.

03-10-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar