Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv’den Yine Kovuldu!

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv’den Yine Kovuldu!
Beklenen oldu! Seyircinin tepkisi ve protesto kararı Beyaz Tv'ye geri adım attırdı. Beyaz Tv'ye geri dönen Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv'den bir kez daha gönderildi. İşte detaylar!

Televizyon kanallarının hedef kitlesi insanlardır. Her yaştan, her renkten, her cinsten insan televizyon kanallarının hedef kitlesi ve hazırladıkları malzemelerin alıcısıdır. Bu alıcı yoksa ya da küsmüşse, televizyon kanallarının ürettiği malzemelerin hiçbir kıymeti yoktur. Dolayısıyla televizyon kanallarının hiçbir zaman yapmak istemeyecekleri şey seyirciyle karşı karşıya gelmek ve seyircinin protestosuna uğramaktır. Ancak ne yazık ki bu olmaması gereken durumu zaman zaman bazı televizyon kanalları yaşıyor. Bunun en büyük sebebi ve sorumlusu ne yazık ki ekran önünde yer alan sunucu, spiker ve yorumcular oluyor. İşte bugünlerde Beyaz Tv’nin yaşadığı da ne yazık ki tam olarak bu. Kanalın bir programında yorumculuk yapan bir ismin hiç söylenmemesi gereken bir sözü ekranda, canlı yayında sarf etmesi kanalı bir anda seyircisiyle karşı karşıya bırakırken, sözleri eden yorumcunun da işine sebep oldu. İşte detaylar!

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv’den Kovuldu!

Beyaz Tv’de yayınlanan Beyza Futbol Programında yorumculuk yapan Rasim ozan Kütahyalı 2017 yılında yayınlanan programda, canlı yayın sırasında Boşnakları hedef alan ve onları küçük düşüren sözleri sebebiyle kanalla yollarını ayırmıştı. Kütahyalı ayrıca söylediği sözler nedeniyle mahkemede 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde Rasim Ozan Kütahyalı söylediği sözler için hem sözlerin hedefindeki Boşnaklardan hem de Beyaz Tv özelinde olmak üzere bütün seyircilerden defalarca özür dilemişti.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Tv ekranlarında Beyaz Futbolun sezon arasından sonra yeniden yeni bölümleriyle başlamasıyla birlikte Kütahyalı’da kanal tarafından affedilmiş ve programda yeniden yorumculuğa başlamıştı. Ancak programa sadece bir hafta çıkabilen Kütahyalı seyircinin ve özellikle de Boşnaklar ve Ahlak gönüllüler Platformu tarafında şiddetle protesto edilmeye başlanmıştı. En son Boşnaklar ve Ahlak gönüllüler platformu Beyaz Tv önünde 10 bin kişilik bir protesto gösterisi düzenlemeye karar vermişti. İşte bu noktadan sonra Beyza Tv daha fazla dayanamadı ve yorumcu olarak tekrar işe aldığı Rasim ozan Kütahyalı’nın işine bir kez daha son verdi.

Beyaz Tv Açıklama Yaptı!

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz Tv’de yeniden yorumculuğa dönmesinin ardından kanalı protesto etmeye başlayan seyircinin etkisiyle Kütahyalı’yla yollarını ayırmasıyla şimdilik seyircinin tepkisi dinmiş gibi görünüyor. Beyaz Tv Genel Koordinatörü Osman Gökçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yarın akşam Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz Tv’de yer almayacaktır” dedi. Ahlak Gönüllüler platformun’da sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Camiamızın üstün gayretleri neticesinde Rasim ozan Kütahyalı’nın Beyaz Tv ile ilişiği kesildi. Ahlak Gönüllüleri Platformu’nun bu akşam Beyaz Tv önünde yapacağı protesto iptal edilmiş olup 21.00’da Bosna sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde basın açıklaması yapılacaktır.” Denildi.

25-08-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar