Reha Muhtar Deniz Uğur'uniye mahkemeye verdi?

Reha Muhtar Deniz Uğur'uniye mahkemeye verdi?
Ünlü sunucu ve gazeteci Reha Muhtar ve eski eşi ünlü oyuncu Deniz Uğur arasındaki dava İstanbul Asliye Ceza  Mahkemesi’nde görüldü.

Reha Muhtar eski eşi Deniz Uğur’a hangi sebebten dava açtı? Mahkemede hangi taraflar hazır bulundu hangisi bulunmadı? Mahkeme neye hükmetti? Reha Muhtar nahkemede ve çıkışta neler söyledi?  Duruşma hangi mahkemede görüldü? Reha Muhtar ve Deniz Uğur davası hakkında merak ettikleriniz yazımzıda....

Reha Muhtar Deniz Uğur'uniye mahkemeye verdi? 

Reha Muhtar ve eski eşi arasındaki dava İstanbul Asliye Ceza  Mahkemesi’nde görüldü. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Reha Muhtar, "Olayın gerçekleştiği dönemde Deniz Uğur ile evli değildik. Çocuklar bir buçuk yaşındayken ayrıldık. Çocuklarıma iki yaşından beri hem annelik hem de babalık yapan biriyim. Kızımın kendisine vermiş olduğum bilgisayar üzerinden anonim bir hesapla iletişim halinde olduğunu öğrendim ve bilgisayarı kontrol etmek istedim. Bu sebeple kendisine süre verdim. 5 dakika sonra bilgisayarı bana ver diye. Kızım da bilgisayarı vermedi. Bunun üzerine bir kez daha tekrarladım, vermeyince de sesimi yükselttim. Bu olaya ilişkin annesinin etkisinin altında kalarak, kızım Mina beni ses kaydına alıp annesine yollamıştır. Annesi de bu ses kaydını sosyal medyada yayınladı. Kendisinin yayınlama amacı üçüncü defa çocukların velayetini almak için babayı kötü göstermektir. Buradaki ağırlaştırıcı konu ise şu; kızım Mina'nın bu ses kaydını annesinin talimatıyla almış olmasıdır. Ayrıca bu olay ben ve çocuklarımın dışında kimsenin olmadığı bir anda evimde gerçekleşmiştir. Ses kaydını alan kızımdır. Sanık Deniz Uğur'un bu kaydı başka birinden elde etme olasılığı yoktur" ifadelerini kullandı.

Deniz Uğur’a hapis cezası isteniyor

Ünlü oyuncu Deniz Uğur’un kızları Mina üzerinde baskı kurarak eski eşi gazeteci ve sunucu Reha Muhtar’ın konuşmalarınıkayıt altıan aldığı ve ardından da sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle aleni olmayan konuşmaları yayma suçundan 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası ile yargılandığı dava görüldü. Duruşmanın ardundan ünlü sunucu gazetecilere yaptığı açıklamada “"Bu dava ile ilgili eski eşim Deniz Uğur, benim ses kaydımı bütün Türkiye'ye yayınladığı için cezai soruşturma istiyoruz. Hapis talebiyle 2 yıldan 5 yıla kadar. Bir kamu davası açıldı, sonuçlanacak inşallah. Adalet yerini bulacak" şeklinde konuştu.

Deniz Uğur’un bir sonraki duruşmaya katılmasına hükmedildi

Dava esnasında Reha Muhtar ve avukatı hazır bulunurken Deniz Uğur tarafından kimse duruşmaya katılmadı. Mahkeme eksik hususların giderilmesi ve Deniz Uğur’un bir dahaki celsede hazır bulunmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

 

06-10-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar