Reha Özcan’dan Çarpıcı Açıklama: Herkes Aktör Olamaz

Reha Özcan’dan Çarpıcı Açıklama: Herkes Aktör Olamaz
Üç Kız Kardeş’in usta oyuncusu Reha Özcan katıldığı bir programda aktörlük ve rol aldığı dizilere nasıl hazırlandığı konularında konuştu.

Şu sıralar Kanal D ekranlarında yayınlanan Üç Kız Kardeş dizisinde rol alan ve Sadık karakteriyle seyirci karşısına çıkan usta oyuncu Reha Özcan Türk dizi ve film sektöründe adı her zaman cast listelerinde üst sıralara yazılan isimlerden biri. Yer aldığı projelerdeki başarısı ve canlandırdığı karakterleri adeta yaşamasıyla bilinen usta oyuncu katıldığı bir programda oyunculuk ve yer aldığı yapımlardaki karakterlere nasıl çalıştığı konusunda açıklamalarda bulundu. Usta oyuncu her zaman mutlaka bir oyuncu koçuyla karakterlerine hazırlandığını belirtirken herkesin ünlü olabileceğini ama herkesin aktör olamayacağını belirtti.

Herkes Ünlü Olabilir Ama…

Bugüne kadar pek çok yapımda rol alan usta oyuncu Reha Özcan Film Gibi programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü isim oyunculukla ilgili olarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Reha Özcan “herkes meşhur olabilir ama herkes aktör olamaz. İkisi arasında çok büyük fark var. Oyuncu olmak başka bir şey. Meşhur olmak başka bir şey. Sizin işinizdir meşhur olan siz değilsinizdir. İşiniz meşhurdur. İşini en iyi nerde yaparsa yapsın, hangi işi yaparsa yapsın, sanatsal anlamda yaparsa yapsın o meşhur olur. Doktor için de geçerli, diyetisyen için de avukat için de geçerlidir. İşini iyi yapmaya adamış olan insanlar ve değişeme, öğrenmeye açık olan insanlar için geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Koçlarıyla Çalışıyor

Ünlü isim ayrıca şu ana kadar yer aldığı projelerde mutlaka oyuncu koçuyla çalıştığını belirtti. Reha Özcan “Ya Türk ya da yabancı bir oyuncu koçuyla rollere hazırlanıyorum ve dizinin ilk dört – beş bölümünde de aktif olarak hayatımda oluyor. Sete geliyor benimle, onunla geçiriyorum zamanımı. Her şey oturdu artık sen yoluna gidebilirsin dediği andan itibaren de kendim gidiyorum ama zorlandığım yerde yine arıyorum. Dizi bir fabrika, o fabrikanın yürüyebilmesi için çatışmanın olmaması lazım. Baştan bütün her şeyi halletmek gerekiyor. Ben deneme çekimine inanıyorum. Deneme çekimini çok seviyorum. Lütfen benden deneme çekimi istesinler. Belki yolda onların istediğini yapamayacağım. Ya da onların istediğini yapabilecek durum da olsam da ben aktör olarak yapmak istemeyeceğim. O yüzden en başta anlaşmak gerekiyor. Yoksa fabrika zarar görür. Çünkü yüzlerce insan ekmek kazanıyor o işten” ifadelerini kullandı.

30-01-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar