RTÜK’ten Çukur’a Bir Ceza Daha!

RTÜK’ten Çukur’a Bir Ceza Daha!
Show Tv'nin Pazartesi akşamlarının efsane dizisi Çukur RTÜK tarafından cezalandırıldı. Rtük Çukur'a hangi maddeyi ihlalden ceza kesti? Haberimizde!

Öyle bir dizi ki Çukur son yıllarda onun kadar sevilen, onun kadar seyirci tarafından efsaneye dönüştürülen, onun kadar sokaklarda gençlerin dilinde olan bir dizi daha olmadı. Üçüncü sezonuna giren ve Show Tv’nin Pazartesi akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Çukur adeta yeni başlamış gibi gücünden ve reytinginden hiçbir şey eksiltmeden yayınına devam ediyor. Özellikle genç kitlenin tutkuyla seyrettiği dizi efsane haline gelen diziler kervanında ise çoktan yerini aldı. Ay yapım imzalı dizi her bölüm nefesler tutularak seyredilirken dizi RTÜK tarafından da sıkı bir şekilde takip ediliyor ve denetleniyor. Sık sık cezaya maruz kalan dizi yine RTÜK tarafından bir cezaya çarptırıldı. İşte detaylar!

Çukur’a RTÜK’ten Bir Ceza daha!

Ay Yapım tarafından Show Tv için hazırlanan ve yapımcılığını Kerem Çatay, Pelin Diştaş, yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün sütlendiği ve senaryosu Gökhan Horzum tarafından kalema alınan Çukur Pazartesi günlerinin en çok seyredilen dizisi olmaya devam ediyor. Oyuncu kadrosunda, Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil, Perihan savaş, Nur Sürer, Meral çetinkaya, Salih kalyon Ercan Kesal gibi usta isimlerin yer aldığı Çukur bu sezon yayınlanan ilk üç bölümündeki darp, cinayet ve ateşli silah görüntülerine erken saatlerde yoğun olarak yer verdiği gerekçesiyle RTÜK tarafından cezaya çarptırıldı.

Çukur RTÜK Tarafından Affedilmedi!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) sezonun ilk üç bölümünde darp, cinayet ve ateşli silah görüntülerine erken saatlerde yoğun olarak yer veren Çukur dizisine oy birliğiyle para cezası müeyyidesi uyguladı. RTÜK tarafından yapılan açıklamaya göre Show Tv’de yayınlanan Çukur dizisi yeni sezonun ilk üç bölümünde erken saatlerde darp, cinayet ve ateşli silah görüntülerine yoğun bir şekilde yer verdi. Bu sebeple vatandaşlar sezon başından itibaren Çukur’u yoğun olarak RTÜK’e şikayet etti. Üst kurul toplantısında Çukur’un 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri hakkındaki kanunun ilgili maddesinde yer alan ‘yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz’ hükmünü ihlal ettiğine karar verildi. Bu madde uyarınca Çukur’a idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

23-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler