Şansal Büyüka beIN Sports’tan Ayrıldı mı?

Şansal Büyüka beIN Sports’tan Ayrıldı mı?
Türk spor Medyasının duayen isimlerinden ünlü gazeteci ve televizyoncu Şansal Büyüka ekranlara veda etti. En son beIN Sports'ta görev alan ünlü gazeteci kanaldan neden ayrıldı?

Türk spor medyasının duayen isimlerinden, yıllarca bu mesleğe ve spora gönül vermiş isimlerden biri olan ünlü gazeteci Şansal Büyüka yıllardır birçok televizyon kanalı ve gazetede görev yaptı. Pek çok seveni oldu, pek çok nefret edeni oldu. Yaptığı programlarla spora damga vuran isimlerden biriydi. Ünlü gazeteci en son Süper liginde yayın hakkını elinde bulunduran beIN Sports medyada görev yapıyordu. Ancak ünlü gazeteci ani bir kararla görev yaptığı beIN Sports’tan ayrılma kararı aldı. Lig Tv kurulduğu günden itibaren yaklaşık 20yıldır değişik programlarla bu kanalda ve en son beIN Sports’ta görev yapan ve ekrana çıkan 72 yaşındaki ünlü spor yazarı artık ekrana çıkmama ve beIN Sports'tan ayrılmaya karar verdi.

Bir Dönem Sona Erdi! Şansal Büyüka Ekranlara Veda Etti!

Yılların gazetecisi, spor medyası denince akla ilk gelenlerden biri olan ve hemen her programı ve sözü olay olan, seveni kadar sevmeyeninin de çok olduğu usta gazeteci Şansal Büyüka ilk olarak Lig Tv bünyesindeyken Digitürk’e girdi ve sonra da Digitürk beIN Sports bünyesine geçince de görevine devam etti. Yaklaşık 20yıl süren bu zaman zarfında pek çok olay habere ve programa imza attı. Yıllar onu eskitemedi ancak o daha fazla ekrana çıkmak istemedi ve sonunda 72 yaşında ekran macerasına son verme kararı aldı. Kanal 6, Kanal D, Show Tv, Cine 5, Hürriyet, Sabah, Akşam, Milliyet, Lig Tv derken yıllar geçti meslekte ve o her çalıştığı kuruma damgasını vurdu. Sonunda da yeter bu kadar dedi ve ekranlara veda etti. Son olarak görev yaptığı beIN Sports bünyesindeki görev arkadaşları usta gazeteciye onuruna verdikleri bir yemekle veda ettiler.

Güntekin Onay’ın Veda Konuşması!

Yıllardır birlikte görev yaptığı usta gazetecinin ekranlara veda etmesi üzerine düzenlenen veda yemeğinde konuşan spor medyasının ünlü isimlerinden Güntekin Onay Şansal Büyüka’yı anlattı. Onay “Türk Spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka ile yıllarca birlikte çalıştık. Hem bu çatının altında hem daha önce. 23 yıl, daha önce eski ismiyle Lig Tv’de, Digitürk ailesinde görev yaptı. Bu kanalın kurulmasında, gelişmesinde ve büyümesinde önemli pay sahibi oldu. Yine onun öncesinde Kanal D ve Kanal 6’da televizyonculuğa adım atmıştı ama çok büyük bir gazetecidir kendisi.

Milliyet ailesinde yıllarca Namık Sevik’in ekolünden gelen birisim olarak Türk basınına çok şeyler kattı. 70’li yıllarda muhabir olarak başlamıştı. Şansal abi, beIN Sports ailesinden ayrıldı. Kendisine güzel bir şekilde veda etmek istiyoruz. Beni de bu mesleğe başlattı. Muhabir olarak, spiker olarak beni çok destekledi. Bu işe başlattı, sorumluluk verdi. Gelişmem için her şeyi yaptı. Kendisine şükranlarımı her zaman sundum. Her zaman saygıyla andım. Biz de Şansal abiye beIN Sports ailesi olarak vedamızı bir borç biliriz.” Açıklamasını yaptı.

28-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar