Ekim ayının en çok izlenen kanalları belli oldu!

Ekim ayının en çok izlenen kanalları belli oldu!
Ekim ayında sosyal medya verilerine göre en çok izlenen televizyon kanalları belli oldu. Hangi kanal ilk sırada yer aldı.

Kanallar için televizyon reyting oranları artık eskisi kadar bağlayıcı değil. Bu dönemde sosyal medyada kanalların yapımlarının ne derece ilgi gördüğü de fazlasıyla önem taşıyor. Kanallar dizilerin başarısını ölçerken sosyal medyaya da fazlasıyla göz atıyor. Sosyal medyadan yapılan paylaşımların verilerene dayanarak ortaya çıkan listeye göre Ekim ayının sosyal medyada şampiyon kanalı belli oldu. En iyi 10 kanalın sıralandığı listede zirveyi gören kanal hangisi oldu.

Ekim ayında sosyal medyada en çok ilgi gören 10 kanal

Somera verileri sonucu ortaya çıkan sıralamada 7 ulusal kanal bulunuyor. Ayrıca 1 spor kanalı ve 2 de haber kanalı listede kendine yer bulabildi. Ekim ayında pek çok dizisi final yaparak ekranlara veda eden FOX, sosyal medyada dilden dile dolanıyor. FOX, Ekim ayında yapımları hakkında en çok konuşulan televizyon kanalı olmayı başardı. Dizileri birer birer final yaptı ancak bu durum FOX'un sosyal medyada güç kaybetmesine sebep olmamış. atv ise FOX kanalının ardından ikinci sırada yer aldı. Geçen ay da zirvede yer alan FOX, yine zirveyi hiçbir kanala bırakmadı. atv izilerinin yanı sıra programlarıyla da ilgi çekiyor. Listenin 3. sırasında bir spor kanalı yer alıyor. Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan beIN Sports, üçüncü sırada yer alan televizyon kanalı oldu. Geçtiğimiz ay 2. sırada bulunan TRT 1, Ekim ayında ise 4. sırada yer alıyor. 5. sıradaki kanal ise Kanal D oldu. Show TV'nin 6., Star TV'nin 7. sırada yer aldığı listeye göre sosyal medyanın en popüler haber kanalı 8. sıradaki Halk TV oldu. Geçen ay da en çok ilgi gören haber kanalı olan Halk TV bu unvanını Ekim ayında da sürdürmeyi başardı. MasterChef Türkiye'yi ekrana getiren tv8 ise 9. sırada yer aldı. 10. sıradaki Habertürk de listedeki en çok izlenen ikinci haber kanalı konumunda.

1. FOX 

2. atv

3. beIN Sports

4. TRT 1

5. Kanal D

6. Show TV

7. Star TV

8. Halk TV

9. tv8

10. Habertürk

02-11-2021
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler