Şarkıcı Aleyna Tilki’nin Kaşesi Dudak Uçuklattı

Şarkıcı Aleyna Tilki’nin Kaşesi Dudak Uçuklattı
Dizi sektöründe ücret adaletsizliği yine kendini gösterdi. Şarkıcı Aleyna Tilki ilk oyunculuğunda bölüm başına 250 Bin TL alırken yılların oyuncusu Beren Saat 150 Bin TL aldı.

Sinema ve dizi sektöründe tabir yerindeyse paralar havalarda uçuşur. Her kalem büyük masraftır ve bir yapım ekrana gelene kadar onlarca farklı kalemden geçer ve bu sırada da büyük paralar harcanır. Büyük bütçeler ve büyük prodüksiyonlar ise ne yazık ki bu sektörde çalışan herkese eşit dağıtılmaz. Özellikle bu yüksek bütçenin aslan payını oyuncular alır. Tabi her oyuncu değil. Adı olan, ünlenen ve bu alanda yıllarını harcayan oyuncuların kaşesi diğerlerine göre yüksektir. Ancak gel gelelim zaman zaman bu durum böyle olmaz. Sadece ünlü diye ve sadece adı var diye bazı isimler yılların tecrübelerinin üstünde kaşeler alırlar. Bu iin yükünü çeken oyunculara karşın sadece adı var diye bazı ünlüler daha fazla ücret alırlar. Bu durum ne yazık ki sık sık yaşanır. Bunlardan biri de bu günlerde yaşanıyor. Genç kitlenin sevdiği isimlerin başında yer alan ünlü genç şarkıcılardan Aleyna Tilki’nin internet yayın platformu Exxen için çektiği İşte Bu Benim masalım adlı dizi için adeta dudakları uçuklatan bir ücret aldı ortaya çıktı. Ünlü ismin 8 bölüm için 2 milyon TL aldığı öğrenildi.

Beren Saat’ten Fazla Kaşe Alıyor!

Acun Ilıcalı’nın Ocak ayında yayın hayatına başlayan yeni medya yayın organı Exxen’de İşte Bu Benim Masalım adlı gençlik dizisiyle oyunculuğa adım atan ünlü isim Aleyna Tilki’nin dizi için bölüm başına aldı ücret ortaya çıktı. Ünlü ismin Exxen için çekilen diziden bölüm başına 250 Bin TL aldığı öğrenildi. Ortalama 30 – 50 dakika arasında süren diziden Aleyna Tilki’nin dakikada aldı ücret ise 8 Bin TL olarak belirlendi. Aynı şekilde Netflix’te yayınlanan Atiye dizisinde başrol oynayan yılların tecrübesi güzel oyuncu Beren Saat’in ise 8 bölüm karşılığında 1 Milyon 200 Bin TL almıştı. Ünlü ve başarılı oyuncu Beren Saat bölüm başına 150 Bin TL alırken henüz oyunculuğa yeni adım atan ve bu alanda hiçbir tecrübesi olmayan bir ismin ise bölüm başına 250 Bin TL alması sektördeki adaletsizliği de ortaya çıkardı.

Türk Dizi Tarihinin En Başarısız Yapımı

Exxen’de yayınlanan ve başrolünde Aleyna Tilki ile Cemal can Canseven’in rol aldığı İşte Bu Benim masalım adlı dizi platformda büyük umutlarla yayına başlamış ancak seyirci diziye rağbet göstermemişti. İşte Bu Benim Masalım adlı dizi ayrıca IMDB platformunda 10 üzerinden 1.7 puan alarak Türk Dizi tarihinin en düşük puanlı dizisi olmuştu.

08-03-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar