Usta oyuncu Rasim Öztekin vefat etti

Usta oyuncu Rasim Öztekin vefat etti
Sinema ve tiyatro dünyası önemli bir değerini kaybetti. Usta oyuncu Rasim Öztekin vefat etti. Rasim Öztekin'in doktoru durumu hakkında açıklama yapmıştı.

Sinema, tiyatro ve televizyon dünyasının sevilen ismi Rasim Öztekin vefat etti. Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Rasim Öztekin'den kötü haber geldi. Seksenler dizisindeki 'baba' rolüyle akıllara kazınan Rasim Öztekin'in vefatı sevenlerini yasa boğdu. Rasim Öztekin'in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Fahrettin Koca, "Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun" açıklamasında bulundu.

Rasim Öztekin kaç yaşındaydı?

Usta sanatçı Rasim Öztekin'in vefat haberi başta ailesi olmak üzere herkesi üzdü. Usta sanatçının vefat haberinin ardından her kesimden binlerce kişi sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi. Rasim Öztekin 1959 doğumlu. 62 yaşındaki sanatçı çok sayıda oyun, film ve dizi projesinde yer almıştı. Son dönemin popüler dizilerinden biri olan Seksenler'de baba karakteriyle yüreklerde yer edinen Rasim Öztekin'in ani ölümü Seksenler ekibini de üzdü. Rasim Öztekin tiyatroda manevi değeri olan Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu Ferhan Şensoy'dan almıştı. Kavuğu gururla taşıyan Rasim Öztekin 20 Eylül 2020'de kavuğu oyuncu Şevket Çoruh'a devretmişti.

Rasim Öztekin'den acı haber

Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldrılmıştı. Yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Öztekin'in doktoru bugün öğlen saatlerinde açıklama yapmış ve usta sanatçının hayati tehlikesinin devam ettiğini duyurmuştu. Öztekin'den gece saatlerinde kötü haber geldi. Usta sanatçı Rasim Öztekin 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. Rasim Öztekin Galatasaray Lisesini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'na devam etti. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro'da ilk oyunculuk deneyimlerini yaşadı. Öztekin, Ferhan Şensoy Ortaoyuncular Topluluğu'nda profesyonel oyunculuk hayatına başladı. Başarılı meslek hayatı olan Rasim Öztekin ani bir rahatsızlık nedeniyle hayata veda etti.

08-03-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar