Şarkıcı Berdan Mardini Mardin’e Bakın Nasıl Bir Yatırım Yaptı?

Şarkıcı Berdan Mardini Mardin’e Bakın Nasıl Bir Yatırım Yaptı?
Ünlü türkücü Berdan Mardini doğup büyüdüğü yer olan Mardin’de fabrika kurarak hem vefa borcunu ödedi hem de Mardin’i güllerle donatma yolunda büyük bir adım atı. İşte detaylar!

Ünlüler genellikle yatırım olarak ev, yazlık ya da araba alırlar. Daha ileri gidenler ise restoran açarlar. Ancak büyük bir fabrika ya da atölye kurana pek fazla rastlanmaz. Bugün gelen bir haber ise bu durumun tersine bir örnek olarak magazin basınına yansıdı. Ünlü türkücü Berdan Mardini doğup büyüdüğü yer olan Mardin’de kurduğu fabrikada 50 – 60 kişiye istihdam sağlarken yan sektörle birlikte her yıl ortalama 1500 – 2000 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir yatırıma imza attı. Amcasıyla birlikte Mardin’de kurduğu Gül suyu ve Gül Yağı fabrikasını hizmete açtı. Berdan Mardini fabrikasında her yıl ortalama 10 ton Gül suyu ve gül yağı üretmeyi planlıyor. İşte detaylar!

Mardini’den Mardin’e Gül Suyu Fabrikası!

Ünlü türkücü Berdan Mardini doğup büyüdüğü şehir olan Mardin’e vefa borcunu ödemek için 50 -6o kişiye iş sağlayan Gül Suyu ve Gül Yağı fabrikasını kurdu. Ayrıca Mardin’in atıl durumda bulunan arazilerine dikilen gül ve lavantalarla da her yıl ortalama 1500 – 2000 kişiye iş sağlayan Mardini bu sene ilk hasadı alarak fabrikada işlemeye başladı. Asıl büyük hasadın ve işlemenin önümüzdeki yıllarda yapılacağı Mardin’de bu sene 500 kilogramlık 6 gül kazanına dökülen güllerin işlemesine başlandı. Açılışta ve ilk işleme sırasında konuşan Mardini “Birlikte Mardin’de çok şey başaracağımızı ümit ediyorum. Memleketimize inşallah hayırlı olur. İlk gül hasadının ardından birlikte ilk gül sularını çıkaracağız. Tarihi kent Mardin’in bu kokuyla gül ve lavantalarla buluşması çok önemliydi. Bugün denemelik bir hasat yaptık. 2yıl içerisinde 600 dönümlük alanda yetiştirilen güllerin içerisine gireceğiz. Mardin dağları şu anda güllerle donatılmış durumda” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanına Hediye Edilecek!

Berdan Mardini ve amcası tarafından gerçekleştirilen yatırım Mardin’de ciddi bir istihdam yaratırken Berdan Mardini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye yatırım yapılması konusunda önemli tavsiyelerde bulunduğunu ve buradan aldıkları ilk ürünlerden Cumhurbaşkanlığı’na hediye götüreceklerini sözlerine ekledi. Berdan Mardini ayrıca “köy ve köyün etrafındaki insanlara iş imkanı sunabilelim ki başka şehirlere gitmesinler. Dolayısıyla biraz da doğallığı korumak istedik” ifadelerini kullandı. Umarız başka ünlülerimiz de Berdan Mardini’yi örnek alırlar ve istihdama dönük yatırımlarla hem kendilerinin mal varlığını artırırlar hem de insanlara iş imkanı sunarlar.

19-05-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar