Şarkıcı Çelik'ten Farklı Bir Deprem Analizi

 Şarkıcı Çelik'ten Farklı Bir Deprem Analizi
Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem sonrası birçok sektör çalışmalarına belli bir süre ara verirken şarkıcı Çelik müzisyenlerin durumuna değindi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma sebep olan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve evlerini kaybetmesine sebep olan büyük deprem sonrası yardım çalışmaları tüm ülkede yoğun bir şekilde devam ediyor. Pek çok sektörün el ele vererek yardımlarda bulunduğu depremzedeler için ilan edilen ulusal yas aynı zamanda pek çok sektörün çalışmalarını da etkiledi. Özelikle televizyon ve eğlence sektörünün çalışmalarına büyük etki eden deprem sonrası bu sektörde çalışanlar işlerine ara vermek zorunda kaldılar. Televizyon ekranlarında yayınlanan diziler yeni bölümlerini yayınlamazken çekimler belli bir süre durdu, reklamlar televizyonlarda yayınlanmadı ve tüm ülke genelinde konserler ertelendi. Bu durum birçok ünlü isim tarafından desteklendi. Ancak ilerleyen zamanlarda değişik sektörlerde deprem dolayısıyla verilen ara bitti ve çalışmalar yeniden başladı. Tam da bu noktada şarkıcı Çelik’ten dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Şarkıcılar Müzisyenler Tek Ayak Üstünde Dursun

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası özellikle televizyon ve eğlence sektörü ilan edilen yasa paralel olarak çalışmalarına ara verdi. Bu durum hem depremzedelerle gönül bağını güçlendirmek ve hem de bu alanda çalışanların depremzedeler için yardım toplaması için büyük bir fırsat oldu. Aradan geçen yaklaşık iki haftanın ardından ise çalışmalar yavaş yavaş normal haline gelmeye başlarken ünlü şarkıcı Çelik müzik sektörünün içinde bulunduğu durumu anlatan bir paylaşımda bulundu. Çelik paylaşımında “diziler, filmler başlamış, realty Showlardan haberim yok, sanmam ki başlamamış olsun. Maçlar yakındır. Zaten deprem olduğundan beri bütün uzman profesörler ekranda. 1999’da doktora yapmıştık, bu sefer ihtisas yaptık, tüm toplum konuyu öğrendi. Her şey kesin düzelecek. 1999’da ne kadar ders aldıysak şimdi daha iyisini aldık. Yani dağılabiliriz. Yas? Sadece şarkıcılar, müzisyenler biraz tek ayak üstünde dursun, onların suçu büyük. Reklamların 15 Temmuz’da bile durduğunu görmedim, ülkede hayat durabilir reklam durmaz” ifadelerini kullandı.

Eleştiri ve Beğeni Aldı

Ünlü şarkıcı Çelik’in deprem dolayısıyla yaptığı paylaşım pek çok insandan tepki alırken birçok kesim ve insandan da beğeni aldı. Özellikle müzik sektörünün deprem dolayısıyla çalışmalarına ara vermesini bazı kesimler yerinde bulurken bazı kesimler ise bu sektörde çalışanların da mağdur edildiğini belirtti.

20-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler