Sezen Aksu’ya Kötü Haber: İzin Veremeyiz!

Sezen Aksu’ya Kötü Haber: İzin Veremeyiz!
Sezen Aksu’ya ait ve bir zamanlar Mehmet Akif Ersoy’un da kullandığı tarihi evle ilgili tartışma bitmek bilmiyor. Son olarak Üsküdar belediye Başkanı açıklama yaptı. İşte detaylar!

Son günlerin en çok konuşulan ve magazin gündeminden düşmeyen konularından biri sezen Aksu’nun tarihi evi. Konu o kadar çok konuşuldu ki magazin medyası ve sosyal medya hemen her gün konunun farklı yönlerini aktarıyorlar takipçilerine. Ünlü Sanatçı Sezen Aksu’ya ait olan ve 9 yıl önce satın aldığı Beylerbeyi’ndeki tarihi yalıyla ilgili, yalının sahibi Sezen Aksu bir tasarrufta bulunarak tarihi yalıyı kiraya vermişti. Bir zamanlar İstiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un da ikamet ettiği yalıyla ilgili Sezen Aksu tarafından alınan bu karar o kadar çok konuşuldu ve tartışıldı ki ne doğru ne yanlış birbirine karıştı. Sonunda konuyla ilgili ve kiralama ve ruhsat vermeyle ilgili Üsküdar Belediye Başkanı da konuştu. İşte haberin detayları!

Tarihi Yalı Güzellik Merkezi Olmayacak!

Ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun Üsküdar Beylerbeyi’nde yer alan ve bir zamanlar İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un da kullandığı tarihi yalıyı güzellik merkezine kiraya vermesi Belediye tarafından durduruldu. 9 yıl önce yalıyı satın alan ve tadilat yaptıran Sezen Aksu daha sonra evi güzellik salonu işleten Safiye Turan’a kiraya vermişti. Güzellik merkezi olarak işletilen ev bir süre önce Üsküdar Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlenmişti. Olayla ilgili son noktayı ise Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen Koydu.

Müsaade Edemeyiz!

Sezen Aksu’nun 2011 yılında satın aldığı ve Mehmet Akif Ersoy tarafından da kullanılan evle ilgili son noktayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen koydu. Türkmen “Orası Mehmet Akif Ersoy’un belli bir süre kaldığı ev. Dolayısıyla bu ev tapuda da bellidir, bugüne kadar ev olarak kullanılmıştır. Burası mesken yani, burada ticari faaliyet olmaz. Ticari anlamda ruhsat asla veremeyiz ve ruhsatsız çalıştırdığı için de mühürlenmiştir. Bilgimiz yoktu sonradan öğrendik ve mühürledik. Ruhsat yok zaten bunu halen kiracı olan şahıs da kabul ediyor. Güzellik salonu işletiyormuş, müsaade edemeyiz. Başvurusu da yok zaten. Bu evde ancak tarihi şahsiyete uygun tadilat yapılarak oturulabilir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından Sezen Aksu ve kiracısının nasıl bir adım atacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak belediyeye ruhsat başvurusu olmadığı artık net bir şekilde öğrenilmiş oldu.

20-05-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar