Sıfırıncı Gün’den üzücü haber

Sıfırıncı Gün’den  üzücü haber
Senaryosunu Atasoy Koç’ un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Süleyman Mert Özdemir’in oturduğu dizi 6. Bölümünde final yaparak ekranlara veda edecek

TV 8’in iddialı dizilerinden Sıfırıncı Gün devam etmek için pek çok atılımlar ve değişiklikler yaptı. Adını Birinci Gün mü yapmadı, kadrosuna yeni oyuncular mı katmadı? Ama bir türlü istenileni veremeyen dizi 2 haftalık deprem arası bile yapımcısını Sıfırıncı Gün dizisi hakkında verilen final kararından döndüremedi.

Sıfırıncı Gün’den üzücü haber

Daha 28 Aralık 2022 Çarşamba 20.00’ de TV 8 ekranlarında iddialı bir şekilde seyircilerine merhaba diyen polisiye dizi daha ilk bölümüyle izleyenlerini etkilemeyi başardı. Fakat bir türlü istenilen reytingler gelmedi. Senaryosunu Atasoy Koç’ un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Süleyman Mert Özdemir’in oturduğu dizi 6. Bölümünde final yaparak ekranlara veda edecek.

Oyuncu kadrosu

 Oyuncu kadrosunda Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Sarp Akkaya ve Berk Cankat,Yiğit Özşener, Savaş Özdemir, Adnan Biricik, Uğur Uzunel, Esra Ruşan, Naz Çağla Irmak, Damla Colbay, Demir Karahan, Tolga Karel gibi pek çok ünlü ismin yereldığı dizinin çok daha fazla uzun soluklu olması bekleniyordu. Fakat Sıfırıncı Gün dizisi Kuruluş Osman, Çöp Adam, Survivor, Hayatımın Şansı gibi Çarşamba akşamlarına damga vuran yapımların karşısında bir türlü istenilen izlenme oranlarına ulaşamadı. Hatta son olarak yayın günü değiştirilerek Cuma gününe alınması bile dizinin kendini kurtarmasına yetmedi.

Reytinglerin düşme nedenleri

İzlenme oranlarının düşmesinin başlıca nedenleri şu şekilde sıralanıyor; Sıfırıncı Gün dizisinin çok yüksek beklentilerle yayınlanmasına rağmen dizinin hikayesinin sonraki bölümlerde heyecanını kaybetmesi ve kopuklukların yaşanması birinci sebeb olarak gösteriliyor. Ayrıca dizinin en önemli karakterlerinden Ejder’ in ilk bölümlerde kötü bir karakter sergilerken sonradan farklı bir karakter olması da dizinin reytinglerinin düşmesindeki önemli etkenlerden. Ayrıca dizinin süreklilik sergileyememesi, Engin Öztürk’ün ameliyatı dolayısıyla çekimlerinin ve yayınının durdurulması, Özgür ve Mert gibi çok kuvvetli iki karakterin polisliği bırakması, sır şeklinde sunulan düşmanın gizemini koruması gibi faktörler dizinin sonunu getirdi.

Son bölümde ne olmuştu?

Son bölümde Nisan annesinin ölmediğini ve halen yaşadığını öğrenince çok büyük sarsıntı geçirir. Kadir amirin katili olarak sandıkları Salih’in teklifi Mert ve Özgür’ü karşı karşıya getirir.Son bölümde bakalım izleyiciyi nasıl bir final bekliyor?

19-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar